Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Madenci Anıtı’nda karla mücadele üzerine yaptığı basın toplantısında bir türlü çözülemeyen Belediye Halk Otobüsleri sorunuyla ilgili soruları da yanıtladı.
Örnek modellere baktıklarını belirten Alan, kamuoyundan gelen tepkiler olduğunu belirterek;
" Böyle kısa bir süre olsa da halletsek. 
Yasal mevzuatı var. Kanun maddeleri var. Bunu da zaten sona getirdik. Bugün de artık bununla ilgili toplantı yapıp karar verme noktasına gelmek zorundayız. 
Mağduriyetin biz de farkındayız. Bizde istemiyoruz. 2 firmada da sıkıntı yaşadık. 2 firma da bıraktı. Belediye Başkanı olarak ben istemem. Halk otobüsü sorunu dışında Zonguldak'ımızda büyük bir sorunumuz yok. Çalışmalarımız projelerimiz tam gaz devam ediyor. 2 yıldır pandemi ile uğraşıyoruz. Biz bir gün bile pandemiyi mazeret göstermedik. Hizmet için buradayız. 

DOLMUŞ ZAMLARINI BİZ YAPMIYORUZ
Dolmuşlara zam gelmesiyle ilgili oda karar veriyor. Biz sadece bilgi sahibi oluyoruz. Mazot ve diğer ücretler ister istemez bilet fiyatlarına yansıyor. Bunun halk otobüsü ile bağı yok. Türkiye'nin her yerinde dolmuşlarda toplu taşıma araçlarında tarifelerine zamlar geldi.  

RADİKAL ÇÖZÜM BULACAĞIZ
Çarşı merkezinde 252 tane dolmuş 19 mahalleye hizmet ediyor. Toplu taşımayla olsun dolmuşçularımızla olsun bugüne kadar 50 kere toplantı yaptık. 
Ama burada herkesin bir adım atması gerek. 
36 aydır buradayız. Herkes istiyor ki benim düzenim bozulmasın en iyisi olsun. 
Öyle bir şey söz konusu değil. 
Herkesin mümkün olduğu kadar buna destek olması gerek. Vatandaşımız normal zamanda bile evin önünde durulmasını istiyor. 50 metre yürümekten imtina ediyoruz. 
Ulaşım anlamında rahat bir şehiriz. 10 dakikada arabayla şehir merkezine ine biliyoruz. Biz bunları araştırıyoruz örnek modelleri bakıyoruz, kötü sonuç iyi sonuç aldığı yerler var. Biz artık Zonguldak halkının buna siz de dahil bu soruların sorulmasını istemiyoruz. Radikal bir çözüm bulacağız”

Editör: TE Bilişim