Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci Mescid-i Aksa’da yaşanan olaylar ile ilgili basın açıklaması yaparak “Mustafa Kemal Atatürk’ün değerini anlamayanlar Mescid-i Aksa’ya iyi baksınlar.” Dedi.
Kahvecinin açıklaması şu şekilde:
Gecen Cuma  günü Mescid-i Aksa’da yaşanan insanlık dışı uygulamaları nedeniyle  inanç dünyamızda derin üzüntülere neden olmuştu. İsrail’in Filistin’lilere yaptığı bu zulümleri kınıyoruz. Verilen tepkilerin ve kınamaların  İsrail’i  doğru bir yola getirilmesinden  de  endişe duymaktayız. Çünkü İsrail bu bölgede hakimiyeti ele geçirmiş ve oldukça da güçlenmiştir. Diğer yandan egemenliği kaybeden  Filistin ise egemenliğini alması da zor görünmektedir.  İlerisini görmeden yapılan yanlışlar şefkat aradığında timsahın göz yaşlarıyla karşılaşırlar. İşte diyoruz ki tarih tekerrürden ibarettir. Çünkü bu toprakları İsrail’lilere peşkeş çekenler yada satanlar zalimin gazabına  da uğrayacaklarını hesap etmek durumundaydılar. Bu hesabı yanlış yapanlar her kim olursa olsun zalimin gazabına uğramaları da kaçınılmazdır. İşte bu kaçınılmazın sonucunda   Filistinlilerin bir Atatürk’ü olmadığı için bu hallere düşmüşlerine neden olmuştur. Müslümanlarca  kutsal  sayılan   Mescid-i Aksa’da  bile inançlarını  yerine  getirmeye çalışan Müslümanlara  bile izin vermezlerken  , baskı şiddet uygulamalarına da maruz kalmaktadır.
Birinci Dünya Savaşında Osmanlı Devleti’ni bir çok parçaya bölen emperyal  güçler Mustafa Kemal  ve  silah arkadaşları sayesinde  bu vatanı kurtarabilmişlerdir. Bu vatanın kurtuluşundan birisi de   Türkiye’de İslam dininin  Müslümanlar tarafından rahat bir şekilde inançlarını yerine getirmek demektir. İşte bu sebeple diyoruz ki  M.Kemal’in değerini bilmeyenler   Filistin’e ve Mescid-i Aksa’ya iyi baksınlar.  İslam Aleminin  kutsal ibadet merkezlerinden olan  Mescid-i Aksa Camisine gitmelerine ve ibadet yapmalarını namlının ucunda izin çıkıyor yada çıkmıyorsa onların bir Mustafa Kemal’i olmayışındadır. 
Atatürk düşmanlığı yapanlar başta fesli Kadir ve  onların türevleri bu hazin ve utanç tablosu karşısında acaba vicdani olarak sorumluluk duyabilir mi? Kesinlikle hayır vicdani hicap asla duymazlar. İşte bu  nankör anlayış ve onun hain tablosu İsrail zulmü ile iman aramak yerine yaşanan olaylardan ders alarak güzel yurdumuzda ibadet yapmanın değerini bilerek  Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına  karşı minnet borçlu olduğumuzu unutmamak gerektiğini  gerici türevlere hatırlatmak istedik."

Editör: TE Bilişim