Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yavuzyılmaz Milletvekili Hamdi Uçar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin sonrasında onkolog sorununu da ilettiği ve sorunun çözümü için talimat verildiğini açıklaması üzerine “Sayın Cumhurbaşkanımızın Ak Parti Milletvekillerine verdiği talimat ne ilçe başkanımızın eşini geri getirecek nede geçen hafta hayatını kaybeden kuzenimi geri getirecek. Hayatını kaybeden hiçbir kanser hastasını getirmeyecek. Çok geç bir adım atıldı. Teşekkürün t sini etmem. Özür dilemeleri gerekiyor. Bu kadar uzun zamandır bu sorunu çözemedikleri için. Kanser hastalarının hastanelerde uzun kuyruklar oluşturduklarını biliyoruz. Bunu Zonguldak’a reva görmelerine diyecek söz bulamıyorum” dedi

Ebru Uzun da eşi Timur Uzun’u kanser nedeni ile kaybeden biri olarak açıklamalarda bulundu. “Bu nedenle canı yanmış biri olarak bende bir şeyler söylemek istiyorum. Geçen sene Mayıs ayından Ağustos başına kadar aylarca tek bir onkolog bile yoktu. Bu siyaset üstü bir konu. Bu şakası olacak bir hastalık değil. Eşim ile beraber yaşadıklarımızı ben biliyorum. Bir doktor geldi bu doktorun elini ayağını öpmemiz gerekiyor. Akşamın 9’una 10’una kadar kalıp hasta bakıyor. Cumhurbaşkanına iletildiği zaman çözülebiliyormuş Bu zamana kadar neredelermiş.” İfadelerini kullandı.

Deniz Yavuzyılmaz ayrıca Onkoloji Uzmanı Metin Pehlivan için “Ataması ilk yapıldığında kendisini aradım gelip gidecek misiniz size ihtiyacımız var diyerek kalması için teşvik ettim. Zonguldak’a gelen doktorlar cazip bulmadığı için kaçıp gidiyor. Benim gözümde onkoloğumuz Zonguldak’ın 6. Milletvekilidir. Cansiperane hayat kurtarmaya çalışmaktadır” dedi.

Yavuzyılmaz ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Ocak'ta Zonguldak'a gelirken yanında 3 onkolog getirmesi gerektiğini dönüşte de onkologları Zonguldak'ta bırakması gerektiğini söyledi. 

Editör: TE Bilişim