Z HABER’in ısrarla gündeme getirdiği kanser hastalarının dramı artarak devam ediyor. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin tek tıbbi onkoloğu Prof. Dr. Hüseyin Engin’in uzun zamandır tek hekim olarak çalışması, istediği ilaçların yazdırılmaması ve çok ağır iş yükü gerekçeleriyle istifası sonrası kanser hastaları başka hastanelere yönlendirilmişti.
Benzer durum Atatürk Devlet Hastanesi’nde yaşanıyor. Hastanede tek tıbbı onkolog olarak çalışan Uzm. Dr. Sema Türker ayrılma kararı aldı.
Kemoterapi alması gereken hastalar için beş koltuğu bulunan hastanede ortalama 20 civarındaki hastaya tedavi uygulanabiliyordu. Hüseyin Engin’in ayrılması ile birlikte bu rakam 50-60 seviyelerinde. Tedavi alması gereken ama sıra alamayan hastalar çevre il veya Ankara gibi şehirlere gitmek zorunda kalıyor. Uzm. Dr. Sema Türker’in de ayrılması durumunda sıkıntı çok daha büyük olacak. Aşırı iş yükü ve yoğun tempo nedeniyle psikolojisi bozulduğu ileri sürülen Türker’in yerine atanacak ismin ise ne zaman geleceği merak ediliyor.
Z HABER, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak ziyareti öncesi konunun kendisine aktarılması durumunda çok daha hızlı çözüm bulunabileceğini önermiş ancak konu Erdoğan’a iletilmemişti. Yeni hekim gelinceye kadar yapılacak bir geçici görevlendirme ile hastaların mağduriyeti giderilecekken sorunun devam etmesi hasta ve yakınlarının tepkisine neden oluyor. Diğer yandan Sağlık Bakanlığı ve YÖK tarafından ataması yapılacak hekimlerin de gelip gelmeyeceği şimdiden tartışılır oldu. Geçtiğimiz yıllarda da atanan bazı hekimler mevcut şartları gerekçe göstererek Zonguldak’a gelmekten vazgeçmişlerdi.

Editör: TE Bilişim