Yurt genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor.

Sabah saatlerinde Kemal Köksal Stadyumu’nda öğrenciler ve velileri tören öncesi son prova için bir araya geldi. Ancak provalar esnasında yaşanan bir olay “Bu kadar da olmaz” dedirtti.

İddialara göre Dr Derviş Nihat Akat Ortaokulu öğrencileri 23 Nisan için dans gösterisi hazırladı. Aylar öncesinden başlayan hazırlıklar sonucunda sonrası son provalarını stadyumda yapan öğrencilerin kıyafeti ve dans şarkısının uygunsuz olduğu belirtilti. İddialara göre Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın törende İngilizce t-shirt ve şarkı ile sahne alamayacaklarını söylemesi üzerine öğrenciler ve veliler hayal kırıklığına uğradı.

Z HABER’e ulaşan veliler yaşanan olayı okul müdüründen dinlediklerini çocukların aylardır bu şarkı ile hazırlandıklarını ve kıyafet konusunda birkaç gün önce karar kılındığını belirterek gösterinin iptal olmasına tepki gösterdi.

İL MÜDÜRÜ OLAYI ANLATTI "Çocuklarımız sahne alacak"

Z HABER’e konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Müdürü Züleyha Aldoğan “Provaları izlemek için stadyuma gittik. Okul müdürü ile görüştük kıyafetin törene yetişip yetişmediğini sorduk. Bu çocukların bayramı milli bayramımız çocukların gösterisini iptal etmemiz mümkün mü? Çocuklara kıyamayız. Bir t-shirt yüzünden gösteri iptal edilmez. O şekilde sahneye çıkacaklar” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan okul müdürü ile birebir görüşeceğini belirterek “Yapacak bir şey yok çocuklar son ana kadar o şarkı ile hazırlanmış şimdi şarkıyı değiştiremeyiz. Sahneye bu şekilde çıkacaklar çocuklarımız üzülmesin. Bu onların bayramı. Okul müdürümüz ile görüşeceğim” dedi.

Editör: TE Bilişim