Zonguldak Sınav Koleji ilköğretim öğrencileri Çukurören köyünde bulunan Ali Papila ve Ayşegül Papila’ya ait çiftliği ziyaret etti.
Sınıf öğretmenleri eşliğinde gerçekleştirilen gezide öğrencilere meyve ağaçları, çiftlik hayvanları üretim ve doğanın işleyişi hakkında bilgiler verildi.
Çocukları çiftliklerinde misafir eden Ayşegül Papila, emekli olmadan önce biyoloji öğretmeni olmasının avantajıyla miniklere sağlıklı beslenme adına bilgiler verdi.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Papila; “Hayvancılığa girişmekte 20 neden ve amaç belirlemiştik. Pandemi öncesi 19. amacımızı gerçekleştirmeye başlamıştık ki dünya sağlık krizi başladı.
Şimdi kaldığımız yerden devam ediyoruz. 19. amacımız beslenme ve üretim konulu farkındalık yaratmak, ekolojik konuşma dilini önemsetmekti.
Pandemi öncesi 2 devlet okulu ve 2 özel okula aynı çağrıları yaptık. Bu amaçta pilot okul olarak Sınav Koleji ile başladık. Okullar çiftiliğimize kendi imkanları ile geliyor, Biz de ikramda bulunuyoruz,
Küçük bir ders vermek istiyoruz. Binlerce soruya onların dilinde cevap vermeye çalışıyorum. Çocukların sordukları sorula inanamazsınız. Gerçekten çok güzel bir gün geçirdik. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize geldikleri için teşekkür ederim. Çiftiliğimize gelmek isteyen ancak maddi imkanı olmayan okullara da bu gezi için sponsor ayarlama sözü veriyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim