Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu 25 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır’ın ensest ilişkilerin arttığına yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Merve Kır’ın “Bağıra bağıra ‘Evde kal’ deniliyor ama evde kalındığında o evin içinde neler olduğunun bilen yok. Biz bunları Adliyelerde görüyoruz” ifadelerinin ardından “Çaycuma ve Perşembe’de kadınlarımızın, gençlerimizin yüzüne nasıl bakacaksınız” diyen Çiloğlu Eğer varsa kesin bir bilginiz, elinize gelen ihbar bunları avukat sıfatınızla yargıya taşıyın. Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak destek verelim siyasi şov yapmayın ifadelerini kullandı.

Çiloğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Kadınlarımız, eşlerimiz, annelerimiz ve çocuklarımız... Kadına yönelik şiddet nereden her ne sebeple gelirse gelsin lanetle kınıyoruz. 25 Kasım Kadına Şiddete Hayır Günü’nde yapılan bir açıklama bizleri derinden üzmüştür.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Merve Kır; Türkiye'nin de kanayan yarası olan iğrenç olayları kullanarak şov yapma girişimlerinizde, ilçe belde ismi vererek açıklama yapmanız hiç etik değil. Perşembe beldesi için söylediklerinizin hiç bir bilimsel dayanağı yok. O beldede de Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi olumsuz istenmeyen olaylar yaşanmış olabilir. Onları da tıpkı sizi kınadığım gibi kınıyorum. Biliyor musunuz Perşembe beldesi belediyesi CHP’li... İlginç gelmiyor mu size? Lütfen siyasi şovlarınızı yaparken daha dikkatli olun. Zira bu halk zamanı geldiğinde bunun hesabını size sorar.

Yarın Perşembe Beldesi’nde kadınlarımızın, gençlerimizin yüzüne nasıl bakacaksınız? Hangi bilimsel verilere bakarak bu açıklamayı yaptınız? Mesela Çaycuma ve Perşembe ilk sırada derken diğer ilçe ve beldeleri sayısal olarak ele aldınız mı? Bu kesin kaynaklara dayanmayan açıklamanızda Çaycuma ve Perşembe kadını başta olmak üzere, o bölge insanına zarar verdiğiniz gibi hiç bir kesime de fayda sağlamadınız.

Eğer varsa kesin bir bilginiz, elinize gelen ihbar bunları avukat sıfatınızla yargıya taşıyın. Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak destek verelim. Ancak adliyelerde topladığınız dosyaları sayarak Perşembe başı çekiyor, Çaycuma şöyle söylemleriyle siyasi şov yapmayınız.”