Zonguldak Valiliği kentte uzun süren elektrik ve su kesintilerine ilişkin Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. ye ait açıklamayı kamuoyu ile paylaştı. Valilik, yapılan çalışmalar hakkında bilgi içeren metni şu şekilde duyurdu

"Batı Karadeniz'de aralıksız olarak etkili olan yoğun fırtına ve kar yağışı ağaçların elektrik hatlarına devrilmesine ve kesintilerin yaşanmasına sebep oluyor. Kar afeti sonrası kapanan yolların müdahale süresini uzattığı arızalar için seferber olan Başkent EDAŞ, Bartın’da çevre illerden destek ekiplerini ve müdahale araçlarını da devreye alarak bölgeye enerji verilmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bartın’da yoğun fırtınayla beraber etkili olan aşırı kar yağışı ve buzlanma, enerji arzında kesintileri de beraberinde getirdi. Bölgede birçok noktada ortaya çıkan arızalar Başkent EDAŞ ekiplerinin yoğun çalışmaları ile tespit edilip giderilmeye çalışılıyor.

Çevre illerden destek ekip       

Kar nedeniyle ulaşımın durma noktasına geldiği geçit vermeyen arazide çalışmalarını devam ettiren Başkent EDAŞ, sahada çalışan ekip sayısını çevre illerden destek alarak 50’ye çıkardı. Arıza müdahale ekipmanlarını da artıran Başkent EDAŞ, 1 kepçe, 1 adet 4x4 vinç 1 adet 8x8 amfibi kar aracı ile 50 adet 4x4 aracı doğrudan arızalara yönlendirdi.

Saha ekiplerinin sayısını artırarak 24 saatlik çalışma düzenine devam eden Başkent EDAŞ, Bartın Valiliği Karla Mücadele Koordinasyonu ile iletişim halinde olarak öncelikli kapanan köy yollarındaki arızalar dahil olmak üzere çalışmalarını aralıksız sürdürüyor."