Z HABER olarak, Zonguldaklı, gazeteci, spor yazarı, Zonguldakspor kitabının yazarı ve halk oyunları emektarı Çetin Sezgin’i ölümünün 7. Yılında rahmet ve saygıyla anıyoruz.

M. ÇETİN SEZGİN
(D.1945. Ö.17.03.2014)
M. Çetin Sezgin, 1945 yılında Zonguldak’ta doğdu. Evli ve iki çocuk babası olan Sezgin, ilkokulu Gelik'te, ortaokulu Kilimli'de, liseyi Mehmet Çelikel'de okudu. Gazeteciliğe 1976'da Uyanış Gazetesi'nde başladı. Yerel ve ulusal birçok gazetede muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. 1960 sonrası 18 yıl Kilimli ve Zonguldak Halkevlerinde çalıştı. Bir o kadar Hentbol İl
Temsilciliği yaptı. “Hentbol” isimli mesleki ve haber ağırlıklı dergiyi 8 yıl, “Düdük” isimli hakem dergisini de iki yıl aralıksız çıkardı. Ülkenin ilk “Terim ve Tariflerle Hentbol Sözlüğü” isimli kitabını çıkardı. Ayrıca çeşitli gazete ve dergilerin kuruluşunda yer aldı. “Zonguldak’ta Hentbol”, “Zonguldak’ta Tiyatro”, “Zonguldak’ta Halkoyunları” araştırmaları çeşitli yerel gazetelerde yayınlandı. 1978 yılında Zonguldak Folklor Derneği’ni (ZOFOD) kurdu ve başkanlığını yaptı. “Zonguldakspor Tarihi” isimli bir kitabı bulunan Sezgin, KGD’nin desteğiyle “Zonguldak Basın Tarihi” ile folklor tarihini anlattığı iki kitabı yayına hazırlıyordu. Kültür, sanat ve spora olan ilgisi ve uğraşısını gazetecikte de özdeşleştiren Sezgin, araştırmacı kimliği ile de tanınıyordu.