DEVA Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Umut Metin, Tahir Karauğuz Sokak'ta çalışmaların gecikmesini, Halk Otobüsleri’ndeki durumu ve Mithatpaşa Tünelleri girişinde yürüme alanı olmamasını eleştirerek tam kapanma zamanında bitirilmesi gerektiğini belirterek tepki gösterdi.

Umut Metin “İl Özel İdare'nin, kamunun yaptığı hizmetleri de kendinize pay biçmeye bayılıyorsunuz. Bu sokaktaki çalışmayı da isterseniz il özel idaresine teslim edin sonra nasıl olsa oraya gidip poz verirsiniz.” diyerek Zonguldak Belediyesi’ni de eleştirdi.

Metin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

”Esnafımızın zor durumdan geçtiği bu günlerde malasef ki Tahir Karaoğuz sokaktaki alt yapı çalışmaları ve parke yenileme işlemi 17 gün tam kapanmanın olduğu geçtiğimiz ay da tamamlanması gereken iş sanırım mütahit’e özel imtiyazlar tanındığı içindir ki hala bitirilemedi. Esnaf zaten pandemi dolayısı ile sıkıntılı günler geçiriyor. Dükkânlar kapalı iken tek parke döşenmiyor. Fakat belediye başkanının keyfi yerine gelirse bir umut esnafta işin bitmesini bekliyor. Zonguldak'ı çamur deryasına döndürdünüz. İl Özel İdare'nin, kamunun yaptığı hizmetleri de kendinize pay biçmeye bayılıyorsunuz. Bu sokaktaki çalışmayı da isterseniz il özel idaresine teslim edin sonra nasıl olsa oraya gidip poz verirsiniz.

​Vatandaşın çileye dönüşen ve Belediye Başkanından çözüm bekleyen bir başka sıkıntısı ise Halk Otobüslerinin durumu . Sistemde sıkıntı varsa bunu düzeltmelisiniz. Vatandaş belediye başkanını makam odasını değiştirsin, sürekli ihale yapılsın diye seçmiyor. 7 gün 24 saat çalışasınız diye bu sorumluluğu veriyor. Ama siz vatandaşın hayatını nasıl zorlaştırırız diye uğraşıyorsunuz. Mithatpaşa Tünellerinin bulunduğu konumda vatandaşın yolun kenarında yürüyebilmesi için tek bir alternatif sunmuyorsunuz. İnsanlar çamur içinde araçların geçtiği tehlikeli yollardan ağız ve diş sağlığı merkezine gitmek zorunda kalıyor. Belediye başkanını çarşıdan yürüyerek diş sağlığı merkezine gitmeye davet ediyorum. Yürürken gözlüğünü cebine koysun, gözden birşey kaçırmasın."

Editör: TE Bilişim