Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2021 yılı asgari ücret rakamı geçen yıla göre yüzde 21.56 oranında artarak 2.825 TL olarak açıklanırken, İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen açıklanan rakamı yetersiz bulduğunu ifade etti. Açıklanan rakamın hem çalışanı hem de işvereni memnun etmediğini belirten Erkmen şu ifadeleri kullandı:
“Asgari ücret bugün açıklandı. 2825 TL olarak açıklanan bu rakam eski rakama göre 500 TL olarak arttırılmasına karşılık hem çalışanları hem de işverenleri memnun etmedi. Enflasyonun yüksek seyrettiği, insanların geçim zorluğu çektiği, faturaların en az %30 zamlı ödendiği bir ortamda bu artış yetersizdir. Üstelik devletin kendisinden hiçbir fedakârlık yapmayıp yükü tamamen iş verenin sırtında bırakması işverenleri de bu zor ortamda yeni bir yükle karşı karşıya getirmiş adeta işyerlerinizi kapatın demiştir.

Hâlbuki İYİ Parti olarak bizim önerimiz, asgari ücretin en az 3000 TL olması, işverene hiçbir yük getirmeden aradaki farkın devlet tarafından karşılanması şeklindeydi. Bizim önerimiz kabul edilseydi çalışanın eline net 3000 TL geçmiş olacak, maliyet olarak da işverene geçen yıl asgari ücret maliyeti neyse o öyle kalarak yani maliyet sıfır olacak ve aradaki fark devlet tarafından karşılanacaktı.

Çalışanları ve işverenleri memnun etmeyen bu kararı hemşehrilerimizin takdirine sunuyor, devletin özellikle böyle zamanlarda çalışanın ve işverenin yanında olması gerekirken insanları kaderleriyle baş başa bırakmanın ne derece doğru bir karar olduğu konusunda hemşehrilerimizin en iyi şekilde, bu durumu takdir edeceğini biliyor ve inanıyoruz.”

Editör: TE Bilişim