Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'ın 'TTK'ya masaya yatırılmalı' açıklamasıyla ilgili soruya yönelik, kuruma işçi alınması için çalışacak olanın ve bu işin öncülüğünü yapacak olanların siyasetçiler olduğunu anlatarak, "Sayın bakanımızın işçi açıklarıyla ilgili yaptığı açıklamaların takipçisi olacağız. Bununla ilgili Ankara'da önümüzdeki günlerde bir dizi ziyaretlerimiz başlayacak. Çalışmalarımız olacak. Tabi ki iktidar ve muhalefet milletvekillerimize yapacağımız çalışmayla ilgili bilgi verip hep beraber hareket etme konusunda destek isteyeceğiz." dedi.
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Kanal Z ekranlarında Zonguldak'ın Nabzı programında Murat Altay'ın sorularını yanıtladı. Altay'ın Ak Parti Milletvekillerinin 'TTK'ya masaya yatırılmalı' sözleriyle ilgili sorusunu yanıtlayan Yeşil, "Derdimiz Zonguldak, derdimiz TTK. Çalışacak olan ve bu işin öncülüğünü yapacak olan tabi ki siyasetçiler. Bizler sadece bu işin nereden başlayıp nereye gitmesi konusunda taleplerimiz olur. Bu taleplerin hayata geçmesi noktasında da elimizden geleni yaparız. İşimiz aslında proje üretmek değil. Sendikacıyız. Üyelerimize hizmet anlamında. Ama Türkiye'de baktığınız zaman bir sendika gösterin ki kendi üyelerinin bağlı olduğu kuruma işçi alınsın diye uğraşsın. Yıllardır GMİS bu işi özveriyle yapmak için mücadele vermiştir. Bu işler tabi ki yalnız olmaz." dedi.
Biz görevde olduğumuz sürece hep istişare içinde olduk. İktidar milletvekilleriyle, muhalefet parti milletvekilleriyle, kamuoyuyla hep istişare içinde olduk ve paylaşımcı olduık. Tabi taleplerimiz oldu. Hatta enerji bakanımızı ziyaret ederken iktidar milletvekilimizin 3 milletvekiliyle gittik. Orada TTK'nın işçi açıklarıyla toplu sözleşme görüşmeyle ilgili sıkıntılarımız o masada konuşuldu. Yani o günkü memnuniyetimi yine anlatabilirim. 3 vekilimiz de işçi taleplerimizi bizle beraber sayın bakanımıza ilettiler. Zaman zaman karşı karşıya geliyoruz ama bu konuştuğumuz konular hep TTK'nın ve Zonguldak'ın iyi olması anlamında. Ben öyle algılıyorum. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Zonguldak bizim için büyük bir şehir. TTK, Türkiye'ye mal olmuş bir kurum. Bunun isimler üzerinden değil, toplumsal bir olay olarak bakmamız gerektiğini ve kuruma hep beraber sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Tabi iktidar milletvekilleri çalışacaklar, bizim taleplerimizi dinleyecekler. Toplu sözleşmede biz nasıl yanlarına gittik işçi açıklarında da bize aynı şeyi yapacaklarına eminiz. Sayın bakanımızın işçi açıklarıyla ilgili yaptığı açıklamaların takipçisi olacağız. Bununla ilgili Ankara'da önümüzdeki günlerde bir dizi ziyaretlerimiz başlayacak. Çalışmalarımız olacak. Tabi ki iktidar ve muhalefet milletvekillerimize yapacağımız çalışmayla ilgili bilgi verip hep beraber hareket etme konusunda destek isteyeceğiz.

Editör: TE Bilişim