Zonguldak’ın mecburiyet caddesi Gazipaşa’da yine trajikomik sahneler yaşanıyor. Şehrin ne kadar sahipsiz olduğunun en net fotoğrafı çekiliyor. Zonguldak’ta kim belediye başkanı olursa olsun ne yazık ki bazı şeyler değişmiyor. İşte bunlardan biri. Zonguldak Valiliği’ne 50 metre mesafede yıkımına başlanan binanın hafriyatı yol trafiğe kapanmadığı için kaldırılamıyor. Aynı yerde daha önce yapılan bir yıkım çalışmasında da aynı manzara yaşanmış ve vatandaşların hayatı tehlikeye atılmıştı. Oysa yapılması gereken şey çok basit. Burası gece saatlerinde 3 saat trafiğe kapatılsa yapılacak planlama ile günlerdir kaldırılamayan hafriyatın kaldırılması çok kolay ancak Zonguldak bina sahibi ile yıkım firması arasındaki pazarlığa kurban ediliyor.

Yol trafiğe kapatılmadığı için iş makinesi çalışamadığından hafriyat yığını da kentin göbeğinde yöneticilerin ayıbı olarak duruyor. Bu enkazın içinden demirlerin ayrıştırılması yıkım firmasının işine gelebilir ancak her şartta çalışmanın hızlandırılması mümkün.

Bu manzaraya her baktığımızda şehrin ne kadar sahipsiz olduğunu bir kez daha üzülerek görüyor Zonguldak Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Sayın Dr. Ömer Selim Alan ve İl Emniyet Müdürü Sayın Ahmet Metin Turanlı’ya çağrıda bulunuyoruz.