Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakıf Başkanı, Doç. Dr. Mustafa Yıldız, öğrenci sayısındaki azalış nedeni ile Z HABER’e konuşarak Zonguldak’ta Geomatik Mühendisliği bölümüne yerleşen öğrencilere burs verileceğini açıkladı.

Öğrenci sayısının artması için burs imkanlarının da artması gerektiğini belirten Yıldız, Zonguldak’ın büyük markalarına ve iş adamlarına çağrıda bulundu.

Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Bilindiği gibi Türkiye’de üniversitelerin, fakültelerin, bölümlerin sayısı sürekli artıyor. Bu şartlar altında öğrenciler tercih yaparken marka şehirleri ve marka üniversiteleri tercih ediyorlar. Marka üniversitelerde ancak marka şehirlerde mümkün olabiliyor. Öğrenciler bu ikisini bir arada bulamadığında hiç değilse burs ve iş garantisi arıyor. Bizim bugünden yarına marka bir şehir olma imkanımız olmadığına göre kent olarak birlikte olup öğrencileri nasıl şehrimize çekebiliriz? Buna bir çözüm bulmalıyız. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakfı olarak 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği bölümünü tercih eden ve yerleşen ilk üç öğrenciye sekiz aylık 500 TL burs vermeye başladık. Bu yıl da devam ediyoruz. 2021-2022 eğitim öğretim yılında üniversitemizi tercih eden Zonguldaklı öğrencilerin sayısı yaklaşık toplam öğrencilerimizin %20’sini oluşturmaktadır.  Bu oranı daha da artırmak için kentimizin büyük iş adamlarını, Erdemir, Eren Enerji, Yurtbay, Çanakçılar, Tatoğlu gibi kuruluşları aramızda görmeyi arzu ediyoruz. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. “Zonguldak için birlikte başarıyoruz.” sloganını benimsetmemiz gerekiyor. Böyle büyük kuruluşların vakfımıza sahip çıkmasını arzuladığımızı ve gerekirse seve seve bu görevi yukarıda belirttiğimiz kuruluşlara devretmeye hazır olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.”