Hükümetin yeni ekonomik programının açıklanmasının ardından Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol yeni programa tepki gösterdi.

Zonguldak İl Başkanı Burak Erol yeni hedeflerin gerçekçi olmadığını belirterek yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“İktidar ülkenin sorunlarına çare olmaktan uzak, somut çözümler üretemeyen, eskimiş bir organizasyon olarak karşımızda duruyor.

Yeni ekonomik program şimdiden buharlaştı. Üzerinde tahlil bile gerektirmeyen sığ, basit , gerçekten uzak , çaresiz , zoraki bir çalışma olmuş . İktidarın Türkiye’nin sorunlarını çözme kabiliyeti ve niyeti kalmamıştır. Türkiye sanki iyi yönetiliyormuş, iyi bir noktaya doğru gidiyor illüzyonunda algı çalışmalarına müthiş ağırlık veriyorlar. Halka her şeye hâkimiz, her şey yolunda mesajı verme uğraşındalar.

Yeni ekonomik programda hedef; yeni dengelenme, yeni normal , yeni ekonomi şeklinde gerçekleşti. Kelimelerin başına yeni getirdiğiniz zaman tüm sorunlarımız çözülüyor, her şey yoluna giriyor.

Yeni ekonomik program bize ne vaat ediyor? Yapacağız, edeceğiz, olacak şeklinde sürekli bir surette cez , cak dinlemek durumunda kalıyoruz . Program dolar kuru burada kalırsa 2020 sonunda 830 dolar daha yoksullaşacağımızı vaat ediyor . Ak Parti’nin 2023 başkanlık sistemine geçtiğimizde, Cumhuriyet’in 100. yıl hedefi kişi başına gelir hedefi 25,000 dolar idi . Yeni ekonomik program ne diyor? 2023 yılında kişi başına gelir hedefi 10,000 dolar öngörüyor. Biz 2008 yılında kişi başına düşen gelirde 10,000 doları geçmiştik.

Program bize Türkiye’nin 2023 yılında, 2008 yılının gelirinin altında bir gelire ulaşmayı, fakirleşmeyi vaat ediyor . 2008-2020 arasında geçen süreyi çöp olarak ifade ediyor, 15 yılı boşuna geçirmişiz diyor.

Yeni ekonomik program; 2021 yılında dolar kurunu 7,68 TL, 2022 yılında 7,88 TL, 2023 yılında ise 8,02 TL olacağını öngörüyor. Bu hedeflerin gerçekçi olduğuna inanan herhangi bir ekonomi uzmanı, vatandaş olduğunu hiç sanmıyorum.”

Editör: TE Bilişim