Salgınla mücadele kapsamında geçtiğimiz hafta sonu başlayan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta sonu da uygulanacak. Kısıtlama bugün saat 21.00'de başlayacak. Kısıtlama ile ilgili merak edilen soruların cevapları haberimizde.
Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında, Türkiye genelinde 14 Aralık Pazartesi saat 05.00'te sona erecek sokağa çıkma kısıtlaması bu akşam başlıyor.
İçişleri Bakanlığı genelgesinde, hafta içi 21.00-05.00 saatlerinde, hafta sonları için cuma günü saat 21.00'den pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirtilmişti.
Buna göre, hafta sonunu için uygulanacak ikinci sokağa çıkma kısıtlaması, bugün saat 21.00'de başlayacak. Kısıtlama, 14 Aralık Pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek.
Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm iş yerleri de saat 20.00'de kapanacak.
Hafta sonunun tamamını kapsayacak kısıtlama ile ilgili merak edilenler ve cevapları ise şöyle;
Nerelerden alışveriş yapılabilecek?
Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çevrim içi sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde satış yapabilecek. Ayrıca Zonguldak Belediyesi’nden yapılan duyuruya göre halk pazarı Cuma akşam saatlerine kadar açık olacak.

Editör: TE Bilişim