Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında Filyos Liman alanında “Gelecek Filyos’ta Şekillenir” temalı araştırma ve inceleme gezisi gerçekleştirdiler.

Filyos Endüstri Bölgesi, Filyos liman sahası, Tios Antik Kenti, Filyos Kasabası ve Çaycuma ilçe merkezinde gözlemlerde bulunan öğrenciler, yerli halk ile liman projesinin yerele yansımaları konusunda röportajlar gerçekleştirip, Filyos sahilinde çevre temizliği etkinlikleri gerçekleştirdiler. Öğrenciler yöre halkının Filyos Vadi Projesi’ne bakışını ve farkındalık düzeylerini ortaya koyacak çalışmalar gerçekleştirip araştırma notları çıkardılar. Elde edilen veriler Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında değerlendirilmenin yanında bu yıl ilki düzenlenecek olan I. Ulusal Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Öğrenci Kongresi’nde bildiri olarak sunulması planlanıyor.

Gerçekleştirilen araştırma gezisine Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şaban Çelikoğlu, Doç. Dr. Bayram Gökbulut, öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Engin Karaduman, Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Akçil ile birlikte Sosyal Bilimler Eğitimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Özel Eğitim Bölümü öğrencileri katıldılar.