Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ki kutlamalarda mehter takımının konser vermesiyle ilgili eleştirilerine yanıt vererek, " Biz sadece kapalı salonlarda Çav Bella ile Cumhuriyet kutlamıyoruz." dedi.
Vali Mustafa Tutulmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ki kutlamalarda mehter takımının eşlik etmesi ve fener alayı sonrası valilik önünde konser öncesi İstiklal Marşı okunmaması yönündeki eleştirileri yanıtladı. Vali Tutulmaz, bayramı son yılların en coşkulu bayramı olarak kutladıklarını söyledi. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanamsında en büyük rolun halkın bayrama sahip çıkması olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz, şöyle dedi:

"Sokaklara halkımız döküldü, bir taraftan da kamu kurum ve kuruluşlar valiliğimizin organizasyonunda hep bir elden bu coşkuya katkı sağladı. Gerçekten bütün herkes son yılların en büyük, en coşkulu Cumhuriyet Bayramı dediler. Şimdi böyle çok güzel bir bayram kutlarken Cumhuriyetin ruhuna uygun bir şekilde bayram kutlarken. Cumhur ne demek? Halk demektir. Halkın katıldığı bir bayram kutlarken bazı marjinal gruplar bu coşkuyu baltalamak istediler. Açık söyleyeyim nasıl baltalamak istediler. Mehter akşam olur muymuş. Ya da Ferdi Tayfur'dan türkü söylenir miymiş. Kusura bakmasınlar bu halkın Ferdi Tayfur'a da ihtiyacı var, mehtere de ihtiyacı var. Biz sadece kapalı salonlarda Çav Bella ile Cumhuriyet kutlamıyoruz. Biz Cumhuriyeti halkımızla kutluyoruz. Halkımız Mehter istiyorsa Mehter olur, halkımız Ferdi Tayfur isterse Ferdi Tayfur olur. Bu kadar basit. Ayrıca Mehter gündüz törende vardı. Bu coşkunun bir parçası da Mehter'di. Mehter orada bayrak marşı çaldı, Türkiye marşı çaldı. Eğer Bayrak Marşı'ndan rahatsızlık duyan varsa Türkiye Marşı’ndan rahatsızlık duyan varsa kusura bakmasınlar bu ülkede Bayrak Marşı’da çalınacaktır, Türkiye Marşı’ da çalınacaktır kusura bakmasınlar."

Editör: TE Bilişim