Son nefesine kadar madencinin ve çalışanların yanında olmaya özen gösteren Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Hüseyin Kolçak hasta haline rağmen basın açıklamalarına katılmaktan geri kalmadı. Kolçak pek çok yönüyle madencinin ve şehrin kalbinde yer edindi. Madenci kızı Yasemin Hanım ile bile nikahını Kozlu kuyu başında maden işçilerinin arasında kıydırdı.
Madenci için verdiği mücadelenin bir benzerini ise GMİS Kozlu Şube Başkanı olduğu dönemde vermişti. Eşi Yasemin Kolçak’ın Zeytin Dalı harekâtıyla ilgili yaptığı paylaşımlardan dolayı tutuklanmasının ardından eşinin doğum gününü cezaevinin önünde açtığı bir pankartla kutlamıştı. 
Cezaevi karşısında eşi Yasemin Kolçak için pankart açan ve “O benim her şeyim” diyen Kolçak'ın duygusal mesajı herkesi duygulandırmıştı.
Aradan yıllar geçti Hüseyin Kolçak aramızdan ayrıldı ama Hüseyin Kolçak ile Yasemin Kolçak’ın aşkı hiç azalmadı. Tedavisi için İzmir’de bulunan Kolçak’ın acı haberini eşi Yasemin Kolçak duyurdu.
Yasemin Kolçak’ın 31 Aralık sabahı yaptığı son paylaşımı ise duygu dolu anlar yaşattı. 
Yasemin Kolçak’ın paylaşımı şu şekildeydi:
“Merhaba ben Yasemin. Son 20 gündür Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bir mücadelenin içindeyiz. Daha önce de söylediğim gibi karaciğerden kaynaklı yaşanan sorunlar onu yorgun, halsiz bıraktı. Çok uzun uykulara daldı. Bu uykularında ona hep sevdiği şarkıları, sizlerden gelen mesajları, videolarınızı ve kendi sesimden ona olan aşkımı anlattım. Uyandığında güzel anılarla uyansın diye.
Hüseyin uyuyor… Uzun uzun uyuyor ve o mücadeleyi hiç bırakmıyor.”
Bu paylaşımın bir gün sonrasında ise acı haber geldi.