Tüm işçi emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu yeni yılda emekli maaşlarına adil bir artış beklediklerini ifade ederek Tüm işçi emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan’ın açıklamalarını kamuoyu ile paylaştı.

Sarıoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Emeklilerin maaşlarına 2021 Ocakta yapılacak artışları gündeme gelirken 14 milyon emekli adil bir artış verilmesini bekliyoruz.

Emeklilerin maaş artışları 20 senedir hep altı ay öncesinin geçmişin doğru veya yanlış Enflasyonuna göre artış verilmekte;

 Talebimiz olan artı Refah payı düşünülmez temel gıda artışı geçmiş altı ayda % 30’lar olmuşken Elektriğe, gaza, suya ve akaryakıta gelen artışların yüzdesine ulaşılamıyor.

Ama ilgili kuruluşlar Emekliye zam olarak % 7-8’ler telaffuz edilmektedirler;

Temel gıda ve Temel ihtiyaç artışları, artı refah payı ve pandeminin emekliye yaşlılara getirdiği yük göz önüne alınmadan düşünülmeden yapılacak artış huzura değil adaletsizliğe götürür.

Pandemi döneminde emekliye verilen her kuruş piyasa ekonomisine ve üretime artı olarak geri döner,

Talebimiz temel ihtiyaç artış ve artı milli gelirden refah fayı düşünülerek maaş artış verilmesidir. Emeklinin % 70’i yoksulluğun değil açlık sınırı altıda emekli maaşı ile geçim mücadelesi vermekteler;

Biz emekliler kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğimiz emekli maaşı, Hizmet ve pirime dayalı bir emekli sistemi istiyoruz. 

Birilerine ye iç sarf et sınır yok ama emekliye sabret, şükret deniliyor. Bu durumda biz emeklileri çok üzüyor.”

Editör: TE Bilişim