Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, gazetecilerle üniversitede düzenlenen kahvaltıda buluştu. Prof. Dr. Çufalı, gazetecilerle birlikte kahvaltı yaptıktan sonra açıklamalarda bulundu. 

Prof. Dr. Çufalı açıklamasında BEÜ'deki öğrenci sayısı ve durumla ilgili bilgi vererek, proje olarak Türkiye'nin başarı ortalamasının üstünde olduklarını belirterek;

"Üniversitemiz tabi pandemi döneminde çok farklı bir ortamla karşılaştık bütün gücümüzle başarıların artması açısından ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. 1.5 yıldır eğitim uzaktan devam ediyordu. Ekim ayında yüz yüze eğitime geçmeye karar aldık. Hiçbir şekilde şuan sorunumuz yok. Zaman zaman öğrencilerle de konuşuyoruz. Öğrenciler çok özlediğini ve memnun olduklarını söylüyorlar.

Okulumuzda vakaya rastlamadık. Yüz yüze eğitime de devam edeceğiz.

Filyos’la ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Öğrencilerimizin faailyetleri ile ilgili çok fazla çalışma yapamıyoruz korona nedeni ile.

Bu yıl hepimizin merak ettiği öğrenci sayısı konusu var. Anadolu üniversitelerinin hepsinde iktisadi bilimler alanında öğrenci tercihleri azaldı. Üniversitemizde de bu bölümde öğrenci düşüşü yaşadık. Bu sene 6500 civarı öğrenci geldi üniversitemize. Bu yıl öğrenciler iyi hazırlanamadığı için düşüş yaşadığımızı düşünüyorum.  Meslek yüksek okullarında doluluk oranımız bu yıl çok yüksek. Başarılarımız devam ediyor. Teknoloji takımlarımız Teknofest takımımız Türksatın model uydu yarışmasında 1. oldular. Bu bizim için gurur kaynağı. Başka takımlarımız da çok başarılı olabiliyorlar. Grizu 263 ocakta en küçük cep uydusunu uzaya yollayacak. Umarız Ocak ayında fırlatacağız. Bu fırlatma ile üniversitemiz yeni bir başarıya imza atacak. Türkiye’de başarı ortalamasının, proje olarak çok üstündeyiz üniversite olarak. Sporcularımız yine başarılara imza atıyorlar. Yabancı öğrencilerimiz her yıl aratmaya devam ediyor . Bu yıl 2675 yabancı öğrenci geldi. Uluslarası öğrenciler bizim için çok önemli. Kendi ülkelerine döndüklerinde Türkiye ile ilgili daha güzel bilgi verecekler. Şuan toplam 33 bin 600 öğrenci var." dedi.

Editör: TE Bilişim