Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Doğu Kazakistan Teknik Üniversitesi (EKTU) Bilişim Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Fakültesi arasında daha önce kurulan işbirliğini arttırmaya yönelik bir toplantı gerçekleştirildi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü ile Doğu Kazakistan Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü arasında 1 Haziran Çarşamba günü yapılan toplantı online ortamda gerçekleşti. Toplantının ana teması, Nisan ayında taraflar arasında yapılmış olan görüşmelerin faaliyetler bazında geliştirilmesi oldu.

Söz konusu toplantıya Bülent Ecevit Üniversitesi adına Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Kızılçay ve Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kara katıldı. EKTU adına ise toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Natalya Denissova, Bilişim Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Fakültesi Dekanı Prof. Saule Kumargazhanova katıldı. Ayrıca her iki üniversitenin Uluslararası İlişkiler koordinatörleri de toplantıda hazır bulundu.

Toplantıda ortak işbirliklerinin geliştirilmesi kapsamında öğrenci ve akademik personel değişimi, akademik çalışma işbirlikleri ve ortak lisansüstü tez danışmanlığı konuları masaya yatırıldı. EKTU ve ZBEU bilgisayar mühendisliği bölümleri arasındaki değişim faaliyetlerine iki öğrenci ile başlanması kararlaştırılırken, taraflar personel değişimi için öğretim üyeleri arasında ikili görüşmelerin sürdürülmesi ve ortak doktora tez danışmanlığı için aday öğrenci listesinin bilgisayar mühendisliği bölüm başkanlığına gönderilmesi hususlarında mutabık oldu.

Alınan kararların önümüzdeki günlerde fakülte düzeyinde imzalanacak bir işbirliği anlaşması ile pekiştirilmesi planlanıyor.