-ÖZEL HABER-

1952 yılından 2013 yılına kadar sinema salonu olarak işletilen Zonguldak Belediye Sineması’nın yeniden açılacağı tarih belli oldu.

Pandemi nedeni ile kapatılan sinema salonları yeniden normalleşme süreci ile birlikte tekrar film gösterimlerine başlamıştı. Zonguldak’ta ise Belediye Sineması’nın uzun zamandır kapalı durumda olması”Tüm sinemalar kapanıp açıldı. Belediye sineması ne zaman açılacak” söylemlerine de neden oldu.

Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Armağan Gürgenç Belediye Sineması'nın açılıp açılmayacağını Z HABER’e açıkladı. Gürgenç yaptığı açıklamada Belediye Sineması’nın Kültür Bakanlığı’na tahsis edildiğini ve restorasyonunun bakanlık tarafından yapılacağını söyledi.

Gürgenç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:            
“Projenin ihalesi yapıldı. Restorasyon ihalesinin ise yıl sonunda yapılması planlanıyor. İhale sürecinden sonra restorasyon çalışması yaklaşık 1 yıl sürecek. İnşallah 2023’e kalmadan biter, temennimiz o yönde. Ancak hem ihale süreci hem de inşaat sürecini göz önünde bulundurunca Belediye Sineması’nın vatandaşa tekrar kapılarını açması 2023 yılını bulabilir.”

Editör: TE Bilişim