Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, ”Şehitler Haftası”nın başlaması  nedeniyle yayımladığı mesajında, ”Aziz milletimiz, kahraman Türk ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele sonucunda elde ettiği barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir.” dedi.
     Başkan Bozkurt yayımladığı mesajında şehitliğin, en üst mertebelerden biri olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:
     “Türk vatanı ve bayrak uğruna canını korkmadan feda eden aziz şehitlerimizi sadece  Şehitler Haftası’nda değil her zaman kalbi duygularımız, özlem ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.
     Türk milleti, bütün imkansızlıklara rağmen milli mücadelesini kazanarak bağımsızlığına sahip çıkmıştır ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri bu büyük zafer üzerine kurulmuştur.
     Tarihin her döneminde taşıdığı iman ile birçok kahramanlıklar sergileyen ordumuz, askeri ve polisi ile bu vatan uğruna canını hiç düşünmeden vermesini bilmiştir. Ulaştığı şehitlik mertebesi ile her zaman bağımsızlığın en güzel örneklerini göstermiştir. Aziz milletimiz, kahraman Türk ordusuyla tek bir yürek halinde verdiği bu zorlu mücadele sonucunda elde ettiği barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir.
     Bugün bizlere de düşen en büyük sorumluluk; kahraman ecdadımızın mirası olan bu vatana layıkıyla sahip çıkmak ve onların vatan kurtuluşundaki ruhu, heyecanı, azmi, bugün de kalbimizde hissetmektir.
      Bu duygu ve düşüncelerle, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, kahraman gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim