Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması, teknoloji odaklı girişimciliğin geliştirilmesi ve genç istihdamının arttırılması amacıyla ‘Siber Vatan’ çalışmasının 2022 yılı programı için ön kayıtların başladığını duyurdu. 
BAKKA tarafından ulusal stratejiler çerçevesinde üst ölçekli plan ve programlar ile Batı Karadeniz Bölge Planına uyumlu şekilde Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması, teknoloji odaklı girişimciliğin geliştirilmesi ve genç istihdamının arttırılması amacıyla ‘Siber Vatan’ çalışmasının 2022 yılı programı başlıyor.
BAKKA’nın konuya ilişkin açıklamasında; Siber Vatan 2022 Programı’nın Ajans ve bölge üniversitelerinin katkılarıyla oluşturulmuş teknik eğitimlerini, farkındalık ve motivasyon oluşturma faaliyetlerini, mentör firma buluşmalarını ve çeşitli yarışmaları ve etkinlikleri kapsadığı ifade edildi. 
2022 yılı faaliyetleri kapsamında alanında uzman firmalar tarafından Siber Güvenlik Uzmanlığına Hazırlık, Beyaz Şapkalı Hacker, Sızma Testi, Adli Analiz, Malware Analizi, WEB Güvenliği, Bilişim Hukuku, Saldırı Tespit ve Kayıt Yönetimi gibi teknik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirileceği kaydedildi. 
Teknik eğitimlerin ardından değerlendirmeye tabi tutulan ve sertifikalarını almaya hak kazanan öğrencilerin, Siber Güvenlik Girişimci Adayı olarak takımlara ayrılacağı ve alan uzmanlaşma çalışmaları yapılarak uzmanlaşma çalışmaları tamamlanan öğrencilerin ise proje geliştirme sürecine yönlendirileceği belirtildi. 
Bu süreçte ise yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi amacıyla proje hazırlama, etkili sunuş teknikleri, girişimcilik, tasarım odaklı düşünme ve inovasyon eğitimleri gerçekleştirileceği açıklandı. 
Yapılan açıklamada; Siber Vatan Programına dâhil olmak isteyenlerin ön kayıtlarını  sibrvatan.org internet adresinden yapabilecekleri belirtildi.