Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay Genel Maden İşçileri Sendikası ziyareti sonrası TTK Üzülmez Müessesesinde maden işçileri ile bir araya geldi.

 Kuyu başında maden işçilerine seslenen Bakan Bilgin, maden işçileri için çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan bilgin konuşmasında “Değerli madenci kardeşlerim sizinle buluşmak çok güzel bir şey. Dün bakanlar kurulu vardı buraya geleceğimi söylediğimde sizlere selamlarını ilettiler. Değerli işçi kardeşlerim Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Toplu sözleşmelere oturduğumuzda Hakan Yeşil madencinin sesi oldu. Onların taleplerini iletti. Sizin emeğiniz kutsal. Alın terini Türkiye’nin üretimine katan emeğiniz çok kutsal. Emeğin değerini korumak ve geliştirmek bizim birinci vazifemiz. Biz bu topraklarda bin yıldır yaşıyoruz. Türkiye’nin etrafını kuşatmak kardeşi kardeşe düşürmek isteyenler var. Bu topraklarda yaşayacağız cevheri çıkaracağız geleceğimizi inşa edeceğiz. Geleceğe dair hiçbir endişemiz yok. Önümüzde duran ilk sorun asgari ücrettir. Kimsenin endişesi olmasın. Kimsenin mağdur olmayacağı enflasyon altında ezilmeyeceği bir ücret olacak. Biz bu topraklarda yaşıyorsak bağımsız bir Türkiye olduğumuz için yaşıyoruz. Birçok uluslararası şirketlerin bir takım operasyonlarına karşı Türkiye emeği ile ekonomisi ile geleceğe yürüyor. Bir sorun da memurlarımızdır 3600 konusunda Cumhurbaşkanımızın sözü var. Bu talebi ve sorunu da çözeceğiz. Türkiye’nin önünde emeğin sorunlarını çözerek ilerleyeceğiz. Bu yolda kararlılıkla sizlerin desteği ile yürümeye devam edeceğiz.

Hakan Yeşil başkanım bahsetti emekli olan arkadaşlarımız var. Yeni işçiler alınması yeni istihdam atanması gerekmektedir Bu konuda enerji bakanımızda görüşerek gerekli tüm düzenlemeleri yapacağız.

Şehit maden işçilerimizin yakınlarının istihdam edilmesinde sınırlı süre var. O sınırı kaldırmak için de gerekli düzenlemeyi yapacağız. Bu ülkenin sınırlarında teröre karşı mücadele edenler ekonomi için şehit olanların değeri bizim için aynıdır. Yerin altında da yerin üstünde de şehitlerimizin yakınlarına hak ettiği değeri vereceğiz. Bizi sizinle buluşturan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil’e çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

  

Editör: TE Bilişim