Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay Genel Maden İşçileri Sendikasını ziyaret ederek TTK’ya işçi alımı asgari ücret ve maden şehitlerinin çocukları için açıklamalarda bulundu.
Bakan Bilgin gazetecilerin sorularını yanıtlayarak yakın zamanda yapılacak düzenlemeler ile işçi alımı olabileceğini ifade etti.
Bakan bilginin açıklamalarından satır başları şu şekilde:
TTK’YA İŞÇİ ALINACAK MI?
“2018 yılında biliyorsunuz bin 500’den fazla işçi alınmıştı. Ergün Atalay emekli olan maden işçileri ile ilgili çalışma yapmamızı talep etti. Bu konuyu Enerji Bakanlığı’na ilettik. Tarih veremem ama bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılacağı söylendi."

Maden şehitlerinin çocukları istihdam edilecek mi?
“Maden şehitlerinin çocuklarının istihdam edilmesi konusunda da kısıtlamanın kaldırılması için çalışmalara başladıklarını belirten Bakan Bilgin Maden şehitlerinin çocuklarının da istihdam edilebilmesi için kısıtlamayı ortadan kaldırmayı düşünüyorum. Mecliste gerekli öneriyi yapacağız. Bir yasa tasarısı ile bu konuyu çözeceğimize inanıyoruz.”

Asgari Ücret Açıklaması
"Asgari ücret gündemimizde. Ergün Atalay asgari ücret komisyonunun diğer üyesi. Burada rakam veremem ama asgari ücret ile ilgili toplumun karşı karşıya bulunduğu enflasyon sorununu, özellikle asgari ücrette çalışanların yükünü alacak bir netice olacağını düşünüyorum. O konuda da çalışmalarımız devam ediyor.
Nedir çalışmalarımız? Vergide düzenleme yaparak nasıl daha iyi bir asgari ücret verebiliriz ona bakıyoruz. Bunlar sonuçlandıktan sonra Aralık ayının ilk haftasında bir araya geleceğiz. Umut ediyorum çok kısa bir sürede de bunu sonuçlandıracağız."