-ÖZEL HABER-

Zonguldak'ta inşaatı tamamlanmak üzere olan ve 108 poliklinik ile hasta kabulü yapacağı açıklanan 400 Yataklı Hastane inşaatında çalışan işçiler aylardır ödeme alamadıklarını belirterek isyan etti.

Whatsapp ihbar hattımıza ulaşan işçiler yapımı devam eden hastane inşaatından 2 aydır maaş alamadıklarını iddia etti. Yüklenici firmanın çeşitli nedenlerle 2 aydır maaş ödemesi yapmadığını belirten işçiler yetkililerin mağduriyetlerini gidermesini istiyor.

Z HABER ihbar hattımıza konuşan işçiler;
“Yeni Atatürk devlet hastanesi inşaatında çalışıyorum, herkes inşaatın bittiğini konuşuyor ama biz o inşaatın altında eziliyoruz, 2 aydır maaşımızı alamıyoruz. Ocak ayı maaşımız içerde, Şubat ayını da geciktirdiler. Milletin çoluğu çocuğu var, korkudan kimse sesini çıkaramıyor, çıkış verecekler diye. Bu şekilde sağlıklı bir çalışma mümkün değil, çünkü hakkımızı alamıyoruz, ekonomi zaten kötü, borçlar var ödeyemiyoruz. Gelin ve bu durumu şeflere ve şirkete sorun, başhekime bildirin. Biz hakkımızı almak istiyoruz. Susarak korkarak hiçbir yere varılmaz.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz yıl şubat ayında işçiler hastane inşaatında şantiye yetkililerinin ödeme yapmadığını belirtmiş ancak şantiye yetkilileri bu durumu yalanlamıştı.

Yapılan haber sonrası ödeme aldıklarını belirten işçiler yetkililerden konunun araştırılmasını mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Editör: TE Bilişim