Geçtiğimiz Ocak ayında Zonguldak ve çevresinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası evinin bodrum katında duvarı yıkılan N.K. uzun süredir beklediği desteği göremedi.

Edinilen bilgilere göre Asma mahallesi Bağ Sokak’taki evinin duvarının çöktüğünü gören N.K. Zonguldak Belediyesi’ne giderek onarım için destek istedi. Belediye yetkililerinin bizzat evine gelip tespitte bulunduğunu belirten N.K. “Malzeme veririz ama onarım ve ustalık işlemlerini sen yapacaksın” cevabını aldı.

Malzeme desteği için gerekli tüm başvuruları yaptığını ancak istenen malzemelerin 7 aydır verilmediğini belirten N.K. Z HABER’e konuşarak
“Geçen kış o yoğun karda Ocak ayında tek katlı müstakil evimin altı olan kömürlük ve ardiye olarak kullandığım yerin toprağa bakan duvarı çöktü. Kar suyu çeken toprak biriket duvarı yıktı. Belediyeye bildirdim. Sorumlu kişilerde geldi gördü. Malzeme veririz ama ustalık senden dediler. Kabul ettim ama 6 aydır biriket yok diyorlar ve malzeme verilmedi. Malzeme yardım talebimde var kayıtlarda. 10 bin biriket gelmiş ama başkalarına dağıtılmış. Geçen gün yağmur yağdığında nöbet tutmak zorunda kaldım. Yeniden çökme yaşanır toprakla birlikte evim de gider diye korkuyorum. Artık Belediyeden umudum kalmadı. Belki durumu iyi duyarlı birileri malzeme yardımı yapar belki de yetkililer 7 ay sonra bizi hatırlar.”  dedi.

Editör: TE Bilişim