Kent Konseyi seçimi sonrası Türk Hava Kurumu’na atanan Nihat Aygün son zamanlarda hakkında çıkan haberler sonrası sessizliğini bozdu.
Kent Konseyi seçimlerinin hemen ardından THK'ya atanan Aygün Dilek Demirel ve Hakan Kutoğlu'nun açıklamaları sonrası şu ifadeleri kullandı:
“Kamuoyuna duyurulur;
Son zamanlarda bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberleri üzülerek takip etmekteyim. Nihat Aygün isminin Zonguldak kamuoyunda ne anlama geldiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarında yapmış olduğumuz hizmetleri anlatmaya gerek bile duymuyorum.

Şahsım kent konseyi seçimlerinde medeni cesaret göstermiş, Zonguldak’a faydalı olma adına seçimlerde başkan adayı olmuştur. Ancak oy kullananların tercihi sonucunda seçimi Hakan Kutoğlu ve ekibi kazanmıştır. Bu sonucu samimiyetle kabul etmek boynumuzun borcudur.

Ancak görülüyor ki Hakan Kutoğlu ve yönetimini; bizim Türk Hava Kurumu gibi tarihsel bir derneğe atanmamız rahatsız etmiştir. Bunun asıl sebebi ise Nihat Aygün isminin görev aldığı her kurumda başarılı çalışmalar yapmasıdır.

Bu güne kadar kamuoyunda herhangi bir başarısı olmayan temsilcisi olduğu Türk Hava Kurumu’nu Zonguldak ta hiçbir yerde temsil edemeyen Dilek Demirel ile üniversite kadrosunda öğretim elemanı olan ve kamuoyunda bu güne kadar ismi duyulmayan Hakan Kutoğlu’nun açıklamaları kamuoyunda herhangi bir karşılığı olmayan hezeyanlardır.

Türk Hava Kurumu tarafından Zonguldak İl Temsilciliği görevi şahsıma ve yönetimime herhangi bir siyasi baskı olmadan kayyum yönetimi tarafından tebliğ edilmiştir. Bu görevin tebliğ edilmesinin tek sebebi Nihat Aygün isminin bu güne kadar sivil toplum örgütlerinde göstermiş olduğu başarılı performanstır. Bunun haricinde yapılan art niyetli açıklamaları dikkate almadan bizler yeni görevimizi layıkıyla yerine getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Saygılarımla.
Nihat Aygün”