Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi 2 yıl önce deprem açısından riskli bulunmuştu. Zonguldak Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Akçay Kültür Merkezinin yıkılıp yıkılmayacağı sorularına yanıt vererek "Binanın tadilat görecek kısmı yüzede 40'ın altında çıkarsa AKM tadilat görecek ama yüksek çıkarsa tahliye ve yıkım gerçekleşecek" dedi.

Yeni binaya ihtiyaç olduğunu belirten Akçay şunları söyledi: 
"Binamız yaklaşık 2 yıl önce deprem risk analizi yapıldı ve riskli bulundu. Bakanlığımız yatırım işletmelerden deprem risk çalışması raporlanması yaptı. Binamızın raporlanması yapıldı ve tahliyesi için yazı bekliyoruz.

Zonguldak'a modern bir kültür merkezi gerekli. Bizim Atatürk merkezimizin devlet tiyatrosu şubesi de oldu. Binamızın yükü müdürlük olarak çok fazla. Hem halk kütüphanesi hem de devlet tiyatro birlikte mevcut. Alan yetersizliği yaşıyoruz. Binamız eski bir bina. Eskiden, yapıldığı yıllarda yeterli olabilir ancak günümüzde devlet tiyatrosunun dekoru geldiğinde o dekoru binaya almak ve binadan çıkartmak çok zor oluyor. Bu sebepten yeni bir binaya ihtiyacımız var.
Binanın tadilat görecek kısmı yüzede 40'ın altında çıkarsa AKM tadilat görecek ama yüksek çıkarsa tahliye ve yıkım gerçekleşecek. Binada çok masraf var, çatıdan engelli ramparalarına kadar bence yüzde 40'ı geçer." dedi

Editör: TE Bilişim