Daha önce üyelerine piyasadan %40 aşağıya un ve şeker dağıtan,Tarım Hayvancılık  ve Arıcılık Federasyonu üyesi, Zonguldak Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Derneği,  bu seferde 12 TL de Fondon arı keki dağıttılar. 

Piyasada 15-16 TL arası satılan Fondon Arı yemini 12 TL'den dağıttılar. İl başkanı ve Genel merkez Saymanı Sinan Gürbüz ; Federasyonumuz olarak Arıdan, hayvancılığa, ziraattan üyelerimizin sektörel  bütün sorunlarına kadar tek tek ilgileniyoruz.

Arıcılarımızın besleme şeker ihtiyacından, Besleme Fondon arı yemine, arı hastalıkları için kullandıkları tüm girdilere kadar dağıtımını yapıyoruz. Arıcılarımıza sahip çıkıyoruz. Hayvancılarımıza yaş pancar kuspesinden, hayvan yemine kadar piyasadan çok daha aşağı fiyattan veriyoruz. Tarımsal üreticilerimize gübre vermeye başlayacağız.

 Kamuoyuna şu soruyu yöneltmek isterim;
 Biz iki yıllık bir oluşumuz ve Türkiye'nin her yerinden hizmet vererek yapılmayanları yapıyoruz, soylenmeyenleri söylüyoruz. Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği yaptığı açıklamada devlet bize şeker vermiyor, gönüllü yapılara veriyor diyerek bizi kast ederek akıl ve mantık dışı, saçma açıklamalarda bulunmuştur. Şimdi soruyorum onlara siz fondon arı kekini 14 TL den satıyorsunuz, hemde devletimizden aldığınız hibe tesislerde kendiniz ürettiğiniz halde ve devletimizden aldığınız ucuz şeker ile üretim yaptığınız halde piyasadan neden pahalı satıyorsunuz? Yoksa sizin derdiniz arıcıya hizmet değilde rant mıdır? Biz 12 TL den veriyoruz. Siz,biz şeker dağıtımı yapmadan önce şekeri fabrika satış fiyatının üzerine 30-40 TL koyarak arıcıyı ezerek satıyordunuz. Devletimiz gerekeni yaptı ve şeker dağıtımını, siz rantçıların elinden aldı. Plaka konusunda usulsüzlükleriniz ortada, ırk ıslahı yapacağız diyerek kurduğunuz birlik bu güne kadar hangi arı ırkının ıslahını bitirmiş. Aidat aldığınız arıcılarımıza bu güne kadar hizmet mi berdiniz? Yanınıza aldığınız üç beş millet vekili ile CHP genel başkanına kadar yanılttınız, açıklamalar da bulundunuz. Biz sizlerin hangi rant ve çıkar gruplarının ortağı oldugunuzu biliyoruz. Önümüzdeki günlerde hepsini kamuoyuyla delilleriyle birlikte paylaşacağız, dedi. 
 Sözlerini teşekkür ile bitiren Başkan Sinan Gürbüz, Başta, bu güne kadar bizden desteklerini esirgemeyen üretin arkanızda dağlar kadar ben varım diyen, Cumhur başkanımız Recep Tayyip ERDOHAN'a, İç işleri bakanımız sayın Süleyman SOYLU'ya, Tarım bakanımıza ve üreten yüreklerin gözlerinde umut dillerinde dua olan Genel Başkanımız Sayın Mustafa SARIOĞLU'na teşekkür ederiz dedi.

Editör: TE Bilişim