Zonguldak’ı etkisi altına alan kar yağışı nedeni ile yaşanan elektrik kesintilerinde 3 gün boyunca aralıksız çalışan jeneratörlerde de arızalar yaşanmaya başlayınca acil olmayan ameliyatların durdurulmasına karar verilmişti. 
Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Şenay Özdolap enerji sorununun çözülmesinin ardından hastane personelini bilgilendirdi.
Yaşanan gelişmeler ile birlikte hastanede yeniden ameliyatlar yapılabilecek ve yeniden rutin çalışmalarına devam edebilecek. 
Özdolap’ın çalışma arkadaşlarına yolladığı yazı şu şekilde:
Üç gündür olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi bu gece 02:00 itibariyle son bulmuştur. Elektrik şirketinin ana elektrik hatlarından bir bölümüne ağaç devrilmesiyle oluştuğu söylenen elektrik kesintisinin ağacın kesilmesi ve hatların onarılmasıyla giderildiği bildirilmiştir. Sistem gece 02:00 itibariyle çalışmaya başlamıştır. Hastanemiz jeneratörlerinde olan arıza ise %90 giderilmiş. Bir jeneratörün bir takım bakım ve kablo değiştirilmesiyle bugün itibariyle jeneratör sistemi de %100 çalışmaya başlayacaktır. Elektrik hattının ve akımının sabaha kadar kontrol ve testleri de başarıyla sonuçlanmıştır. Bu sabahtan itibaren hastanemiz rutin çalışmalarına yeniden başlayabilecektir. Ameliyathane aktif çalışmaya bugün saat 10:30 itibariyle başlayabilecektir
Pandemi döneminde hava koşullarının durumu daha da zorlaştırdığı bu süreci başarıyla atlatan hastanemizin tüm personeline gayretleri için teşekkür ederim. Sizlere de destekleriniz, yardımlarınız ve anlayışınız için teşekkür ederim. Görüş ve önerileriniz için daima bana ulaşabilirsiniz.
Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Editör: TE Bilişim