Zonguldak’ta kalp rahatsızlığı geçiren bir vatandaş geçirdiği ameliyat sonrası koronavirüse yakalandı. 
Ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde tedavi gören vatandaş ile aynı yoğun bakım ünitesinde koronavirüs tedavisi gördüğü iddia edilen bir hastanın daha olduğu iddia edildi. 
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Neriman Başar bypass ameliyatı olmak için Kdz. Ereğli Echomar Hastanesi’ne sevk edildi. Ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan N.B. ile aynı yoğun bakım servisinde başka bir hastanın da koronavirüs sebebi ile tedavi gördüğü iddia edildi. 
İddialara göre Neriman Başar yoğun bakım servisinde koronavirüse yakalandı. Durumunun iyiye gitmesi beklenirken fenalaşan Neriman Başar Echomar hastanesinde pandemi servisi yok denilerek sevk edilmek istendi. Ancak üniversite hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi’nde yer olmadığı gerekçesi ile hastanın sevki sağlanamadı. 
İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner’e ulaşan hasta yakınları Güner’in durumdan haberdar olduğunu yer boşalınca sevk edileceğini söylediğini ifade etti.
Neriman Başar’ın ailesi duruma tepki göstererek annemize bu virüsü nasıl bulaştırdınız bu kadın kalp hastası daha yeni ameliyat oldu. Hastanenin yoğun bakımında virüslü hastalar ile diğer hastalar aynı yerde tutulabilir mi? ifadelerini kullandı.
Hasta yakınları yetkilileri göreve çağırarak konu ile ilgili biran önce bir şeyler yapılmasını istiyor.