Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’ün Ereğli Meydanı’nda sorularını yanıtladı. 
Canlı yayında Atilla Öksüz’ün sorularını yanıtlayan Milletvekili Uçar TTK’ya işçi alımı ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Uçar “TTK’ya işçi alınması gerekiyorsa alınsın” diyerek neden işçi alınmadığı sorularına da yanıt verdi.
Milletvekili Uçar açıklamasında “Bu artık klişe bir soru oldu. Eğer bir siyasetçi TTK’ya işçi alıyoruz derse başarılı bir siyasetçi algısı oluşuyor. Ama kurumla ilgili gerçekleri ortaya koyunca da sıcak bakmıyorlar algısı yaratılmaya çalışılıyor. TTK’da 8 bine yakın insan çalışıyor. Bana sorarsanız TTK’da 8 değil 20 bin kişi çalışsın istiyorum.
Bu şehrin ekmeğini yiyoruz. Kurumun kapatılması ile ticaret yapanlar sıkıntı yaşayacaklar. İşçi alınsın ama kurumun da bu süreçte yeni bir şey üretmesi lazım. Bundan 15 yıl önce 300-400 kotunda üretim yaparken maliyetler düşüktü. 600-700 kotuna indiğimizde maliyetler de artıyor. Mekanize sisteme geçelim diyoruz orda da sıkıntı var. Bu kurumu toparlayın diyoruz. Bunun için de teknik bir çalışma yapılması lazım.

“BUNU SİYASİLER DEĞİL İDARECİLER VE SENDİKA DÜŞÜNSÜN”
Üniversitelerden sendikalardan bir proje çıkarılsın. 10 bin kişi çalışsın.  Bunu sizden ve bizden çok TTK’da çalışan işçinin, idarecinin, sendikacının daha fazla düşünmesi lazım. Bize bu yatırım yapılacak bu kadar işçi lazım diye proje ile gelinmesi lazım. Bizim niyetimiz kimseyi yargılamak değil. Kurumu daha iyi ve diri tutmak. Eski düzende gitmekle olmuyor.

“TTK HER GEÇEN GÜN ERİYOR!”
TTK’da çalışan bir işçi kurumun kar ettiğini duysa daha mutlu olmaz mı? Ama sürekli tartışılan ve eleştirilen bir kurum olması işçinin de moralini bozuyor. Onun için idarecilerin bir araya gelip bir şey üretmesi lazım. İşçi alalım. Açık varsa alınacak tabi. Ama işçi alımından daha önemlisi bu kurumun her geçen gün erimesine yönelik tedbir almamız lazım. Biz bu desteği veriyoruz zaten. Biz merkezi hükümet olarak zaten TTK işçisine sahip çıkıyoruz. Ama idareciler ve sendika temsilcileri ne yaptı? Şöyle bir proje var dediniz mi? Bu sadece bugünün değil yarının meselesi. Bir proje ile gelin de bu kurumu ayakta tutalım. Zonguldak’ın olmazsa olmazı madencilik. Ama böyle her geçen gün eriyor. Bu yüzden kimse bir şey yapmıyor.

“SEÇİME YAKIN ‘İŞÇİ ALINACAK’ DERİZ”
Bu artık klişe oldu. ‘Seçime yakın şu kadar adam alacağız’ deriz. Böyle bir siyaset olmaz. Alınacaksa bu gün alınsın.  Erdemir şimdi işçi alıyor. Seçim mi var? İşçi alınacaksa alınsın tabi ki çevremizden 3-5 kişi ekmek yer hiç olmazsa. Bundan da mutlu oluruz”

Editör: TE Bilişim