Aile hekimleri, 30 Haziran’da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı bugün iş bıraktı.

Zonguldak Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Tarkan Can Aktemur iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“30 Haziran 2021 tarihli Resmi gazete ile yürürlüğe giren "Aile hekimliği sözleşme ve ödeme yönetmeliği" ile yeni mağduriyetler oluşturulmuştur.

1.basamak sağlık hizmeti, koruyucu sağlık hizmetleri sunumunda en önemli yere sahip olan aile hekimleri gerek AHEF gerekse diğer stklar aracılığıyla yıllardır görmezden gelinen sorunların çözümü için mücadele etmiş, sahada yaşanan aksaklıkları ilgili mercilere ısrarla iletmiş, sadece sorun tespiti yapmayıp çözüm önerileri de sunmuştur.

2010 yılından bugüne kadar çözüm bekleyen onlarca soruna son yönetmelik ile yenileri de eklenmiştir.

Tabiri caizse bir ceza yönetmeliği hazırlanmış ve uygulanmaya başlanmıştır. En basit örnek ile sosyal medya hesabından sağlık ile ilgili bir gönderi paylaşımı dahi suç sayılmaktadır.

Özlük haklarında kayıplar, iş güvenliğinde kayıplar, ödeneklerde kesintiler ve kayıplar, sosyal özgürlüğünüzden dahi kayıplar...

Yıllarca kaybeden taraf olan aile hekimleri artık kayıpların sona ermesini istiyor.

Haksızlık varsa biz yokuz diyoruz.

AHEF öncülüğünde hazırlanan eylem takviminin 2. Adımı olan 16 ağustos iş bırakma eylemine ZAHED olarak destek veriyoruz. Üye olan olmayan bir çok aile hekimimiz Zonguldak genelinde iş bırakma kararı almıştır.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim