-ÖZEL HABER-

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak Limanı’nda boğularak can veren Berkan Gezer’in kurtarma çalışmalarında dalgıç birimin olmaması tepkilere neden olmuştu. 3 yıl önce kapatıldığı öğrenilen Zonguldak Dalgıç Arama ve Kurtarma timinin yeniden kurulması için daha önce talepte bulunulduğu ve reddedildiği öğrenildi.

Zonguldaklı Balıkçı dalgıç Yılmaz Bakaç Bircan konu ile ilgili Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a ilettiklerini ancak itfaiye birimine iletildiğinde geri çevrildiğini ifade etti. Dalgıç birimin olmamasındaki en büyük etmenin Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olduğunu belirten Bakaç

“Zonguldak’ta maalesef arama kurtarma birimi yok. Biz bu açığı Selim Başkan geldiğinde kendisine dosya halinde sunduk. Kendisi olumlu baktı. Maalesef ki İtfaiyeye sunulduğunda Selim Başkan geri çevrildi. Zonguldak’ta arama kurtarma birimi açığının sebebi Zonguldak İtfaiyesi’dir. Acılı ailemize Allah’tan sabır dilerim” dedi.

Öte yandan balıkçıların limana attığı ağların şamandıraların kesilip bırakıldığı söylentilerinin gerçek olduğunu belirten Necdet Kutoğlu da “O hayalet ağların hepsi toplanıp bir şekilde temizlenmeli. Dalgasız bir denizde olan ölümün nedeni açıklanmalı” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Editör: TE Bilişim