Çarpık yapılaşma ile boğuşan Zonguldak ve ilçelerinin aksine Çaydeğirmeni beldesi hem planlı yerleşim açısından mükemmel fırsatlar sunuyor hem de nüfusu hızla artıyor. 
Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’in çabalarıyla başlayan TOKİ projeleri durmaksızın devam ederken 700 konutluk yeni toplu konut projesi Şubat 2022’de ilana çıkıyor.

ZONGULDAK’IN EN YAŞANABİLİR ALANI OLDU
Zonguldak – Ankara yolu üzerinde küçük bir belde olarak kalırken toplu konut projeleri ile özellikle emekli vatandaşların cazip yaşam alanına dönüşen Çaydeğirmeni, bölgede artan istihdam imkanları ve nüfusu en hızlı artan merkez olarak dikkat çekiyor. Filyos çayı kenarında kurulan, geniş yolları park alanları, sosyal tesisleri ile dikkat çeken ve çok yüksek katlı olmayan TOKİ konutlarına ilgi büyük.

BELDE DIŞINDAN ÇOK SAYIDA KİŞİ GELİYOR
Belde de kurulan TOKİ konut projelerini görenler yeni konut fırsatları için sıraya gidiyor. Artan talepler doğrultusunda 700 ilave konutluk proje için tüm hazırlıklar yapıldı. Huzur içinde yaşanabilecek bir mekânsal düzenlemeye sahip proje alanından konut almak isteyenler arasında Çaycuma, Gökçebey, Devrek ve Zonguldak merkezden çok sayıda vatandaş yer alıyor.

GEBEŞ’İN ÇABALARI SONUÇ VERDİ
Coğrafi engeller nedeniyle planlı konutlaşmanın yeterinde yapılamadığı yapılanların da sosyal donatı ve diğer çevre düzenlemelerinden mahrum kaldığı Zonguldak’ta böylesi bir projenin hayata geçmesinde Belediye Başkanı Satılmış Gebeş’in azmi ve kararlılığı çok etkili oldu. Yeni yapılacak 700 konutluk projeye ilave olarak bölgede ikamet edecek vatandaşların bazı ihtiyaçlarının doğrudan karşılanması adına sera ve ürün yetiştiriciliği de teşvik ediliyor.

Editör: TE Bilişim