Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Meclis Üyesi Turgut Aydın, törende gördüklerine sosyal medya hesabından  tepki gösterdi. Aydın tepki göstererek “Atam Senden Özür Diliyorum” dedi.

Turgut Aydın’ın  sosyal medya paylaşımı ise şöyle:

“Bugün 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlık mücadelesinin başlangıç gününün 102. yıl dönümü,

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş meşalesinin yakıldığı gün.

Devletimizin kurtarıcısı ve kurucu lideri Atatürk bugünün anlam ve önemini ve milli mücadeleyi nutukta çok iyi anlatmıştır.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli bayram olarak ilan ettiği en önemli günlerden biri, önceleri adı Gençlik ve Spor Bayramı iken, şimdiki adı Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türk Ulusunun Bayramı Türkiye Cumhuriyeti devletinin Bayramı.

Çocukluğumdan beri milli bayramlarda içim kıpır kıpır olur, bayram törenlerini katılmak, seyretmek ve o coşkuyu yaşamak bana büyük mutluluk verir. Bugün de içimde mili duygularım coşarcasına tören alanına gittim. Coşku yoktu sanki bugün bayram değil sıradan bir tören gibi. Üzüldüm…

Resmi Tören saat 10 da başladı bayram devletin resmi mili bayramı, illerde devleti temsil eden valilerdir, gözlerim valiyi aradı yani devleti aradı ama yoktu, vali beyin tören esnasında makamında oturduğunu öğrendim. Törenden sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğünün başarılı sporculara ödül töreni ve sergi açılışı varmış. Bekledim resmi bayram töreninden yarım saat sonra bayram töreninde olmayan vali bey makamından gelerek sergi açılışını yaptı. Bir vatandaş olarak bu durum içimi çok acıttı. Sonrasında bir çok vatandaşımızın benimle aynı duyguları yaşadığını görmek bir nebze içimdeki umutları ve geleceğe dair ümitlerimi artırdı.

Atam, bu bayram aynı zamanda seni anma bayramı. Devletin seni anmada ve bu devlet için önemini hissettirmekte gösteremediği ilgiyi halkımızı şikayet ediyorum ve senden çok özür diliyorum.

Atam, özgürlüğümüzü sana ve silah arkadaşlarına borçlu olduğumuzu sessiz çoğunluk bilmektedir.

Aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.

HALKIMIZIN, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Editör: TE Bilişim