Doların son dönemde aşırı yükselmesi ve global otomotiv sektöründe yaşanan çip krizinin ardından sıfır kilometre araçlarda yaşanan tedarik sıkıntısı, beraberinde ikinci el otomobillerin fiyatlarında artışa neden oldu.
İKİNCİ ELE YANAŞILMIYOR
Günümüzde, artık her ailenin ihtiyacı olarak kabul gören otomobiller özellikle ikinci elde müthiş artışa geçti. 
6 ay öncesine göre bazı araçlarda fiyatların yüzde 200 arttığından şikayetçi olan vatandaşlar, dünya genelinde yaşanan çip krizinin ardından sıfır kilometre araçların yetkili bayilerde az bulunmasının etkisiyle ikinci ele yöneliyor. İkinci el otomobil fiyatlarını gören vatandaşlar ise gördükleri fiyatlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, “İkinci ele de yanaşılmıyor” yorumlarında bulunuyorlar.
ZONGULDAK’TA 1,5 MİLYONA PASSAT
Halk arasında ‘sarı site’ olarak bilinen bir ikinci el araç alım satım platformunda Volkswagen Passat kategorisinde ve Zonguldak ilinde bulunan bir araç ise son dönemde artış gösteren ikinci el fiyatlarına örnek teşkil ediyor. 
SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI
1 milyon 850 bin TL’lik fiyatıyla Türkiye’de satılan en pahalı Passatlar arasında olan Zonguldak’taki araç bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından profillerinde paylaşıldı.

Editör: TE Bilişim