Daha önce Z HABER'in gündeme getirdiği Bahçeşehir Koleji'nin ruhsat alamadığı için öğrencileri mağdur etmesi bu kezde sosyal medyada büyük tepki çekti.

Bahçeşehir Koleji, Zonguldak'ta plansız ve aceleci kararıyla 150 veliyi mağdur etti.

Zonguldak'ta aylar öncesinden kayıt almaya başlayan Bahçeşehir Koleji'ne Milli Eğitim Bakanlığı eksikleri nedeniyle ruhsat vermedi. Okulların açılması ile birlikte koleje çocuklarını kaydettiren velililer, okul yönetiminden bilgi almak istedi. Ancak her seferinde okul yönetiminden "Sorunu çözeceğiz" yanıtını alan velililer, meselenin çözülemeyeceğini anlayınca paralarının iadesini istedi. Sorunun çözümü konusunda oyalama taktiğine başvuran okul yönetimi, ücretlerin iadesi hususunda da benzer bir yöntem uyguladı

"ÇOCUKLARIMIZ ORTADA KALDI"

Yaşadıkları mağduriyet karşısında ne yapacaklarını bilemeyen veliler, "Çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmesi için çocuğumuzu bu okula yazdırdık. Ama inşaat sebebiyle okul açılmadı. Tüm Türkiye'de eğitim öğretim hayatı başlarken bizim çocuklarımız ortada kaldı. Sorunun bir an çözülmesini istiyoruz. Verdiğimiz paraların hakkı bu olmamalı" diyerek duruma tepki gösterdi.

YETKİLİLER NEDEN SUSUYOR?

Kolej hakkındaki skandallar sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Tüm bunlar yaşanırken kurumdan herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim