Zonguldak’ta 14 ve 16 yaşındaki iki kız çocuğunu fuhuşa zorlamak ve birlikte olmak suçlamasıyla gözaltına alınanlardan 12’si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Şüphelilerin avukatları itirazlarını yaparken verilecek karar merak ediliyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ BİLİYORDUK
Tutuklanan sanıkların savcılık ve mahkemede çelişkili ifadeler vermesi dikkat çekerken, bazı sanıkların her iki kız çocuğu için; “Bize üniversite öğrencisi olduğunu söyledi” dedikleri iddia edildi.
Bazı şüpheliler birlikte olmadıklarını belirtirken, konuştuklarını ama ilişkiye girmediklerini söylediler.

SAYI 100’Ü GEÇEBİLİR
Polis ve savcılık konuyla ilgili soruşturmayı sürdürürken olayın derinleştirilmesi durumunda yeni gözaltıların olabileceği, sayının 100’ün üzerine çıkabileceği iddia ediliyor. Bülent Ecevit Üniversitesi Merkez Kampüsü çevresinde ve üniversite içinde bulunan kafelerde vakit geçirdikleri öğrenilen iki kız çocuğunun bazı kişilerle günlük kiralık evlerde buluşturuldukları gelen iddialar arasında.

KAMU GÖREVLİSİ ESNAF ÇOCUKLARI
İki küçük kız çocuğu ile birlikte olanlar arasında tutuklanan ve şüpheliler arasında bazı kamu görevlilerinin, tanınmış esnaf ve çocuklarının olduğu iddialar arasında. Üniversite çevresinde işletmecilik yapan veya çalışan bazı isimler soruşturmanın derinleştirilmesi gerektiğini, bu sayede iki kız çocuğu ile birlikte olanların sayısının yüzü geçebileceğini iddia ettiler.

BAŞKA KIZ ÇOCUKLARI VAR MI?
İki kız çocuğunun güzel giyinme ve güzel yaşama özentilerinin cinsel istismarla sonuçlanan olaylarda etkili olduğu da iddialar arasında.
Diğer yandan yaşanan gelişmeler; “Benzer durumda istismar edilen başka kız çocukları var mı” sorularını akla getirdi.

Yine Zonguldak Çaycuma’da da 14 yaşında başka bir kız ile birlikte olduğu iddia edilen 4 kişi tutuklanmıştı.

KİRALIK EVLER FUHUŞ EVİ GİBİ ÇALIŞIYOR
Yaşanan gelişmeler, legal ve illegal çalışan bazı günlük kiralık evlerin de mercek altına alınmasına neden oldu. Bazı mahalle sakinleri geçmişte de gündeme gelen günlük kiralık evlerin fuhuş yapmak amacıyla kiralandığını ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim