Zonguldak Yeniceliler Derneği Başkanı Yaşar Karaman, 12 yıldır Yeniceliler  Derneği'nin başkanlık görevini yürütüyordu. Karaman yaptığı açıklamada dernek kongresine çağrı yaparken, tekrar başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. Yaşar Karaman şu ifadeleri kullandı.
"Evet 12 yılın sonuna geldik. Zonguldak Yeniceliler derneği başkanlığını acısı tatlısı ile 4 dönem (12 yıl) ekip arkadaşlarım ile elimizden geldiğince hatta daha fazlasını yapmaya üyelerimiz ve hemşehrilerimiz için uğraşı verdik,yaptiklarimiz bir çok şey var iken elbette yapamadıklarımız da oldu bizler geriden gelecek ekip arkadaşlarımiza elbette yer ve yol gösterecek idik.iste bu ve bunun gibi nedenlerle Zonguldak Yeniceliler Derneği Başkanlığını yeni iş yerindeki yoğunluğum ve daha genç ve enerji dolu arkadaşlarimiza devredeceğim. 
Kongre sürecimiz başlamıştır.ilkini 28 Ekim olarak planladığımiz kongremizin ikincisini 21 Kasim 2021 pazar günü Dedeman otel Kilimli salonunda yapacağımiz kahvaltılı kongremiz ile dostça heyacanla yeni ekip arkadaşlarıma devredeceğim. Kongremize başta üyelerimiz olmak üzere tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz.
Bugüne kadar en büyük destek gördüğüm vakitlerini çaldığım aileme beraber görev aldığımiz ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler varsa haklarını helal etsinler benden yana helal; bugüne kadar benden önceki dönemlerde de görev almış başkan ve yönetim kurulu üyelerine de sonsuz teşekkürler. Çıtayı daha yukarıya taşımışsak ne mutlu bize, bizden de çıtayı daha yukarıya çıkaracak arkadaşların yönetime gelmesi tek arzumuz.
Daha güçlü bir ekiple  daha iyi hizmet edecek ekibi seçeceğimiz kongremize hepiniz hoş gelin sefalar getirin." Üyelerimizin mutlaka gelmesini arzuluyoruz."

Editör: TE Bilişim