Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğalgaz açıklaması gündemde. Farklı eleştiriler, farklı söylemler olsa da olaya biraz siyaset üstü bakılması gerektiğini düşünüyorum. Ve bu süreçte bölgemizin olası rezervlerin karaya ulaştırılması noktasında alacağı rol çok önemli. Baştan beri Fatih’e tüm lojistik çalışmalar yeni Filyos Limanı’ndan yapılıyor. TPAO Filyos’ta bir üs kuruyor. Bu yolun kalıcı hale gelmesi için bir şansımız varsa onu da doğru ve zamanında kullanmak lazım. Bölgemize olumlu yansımaları mutlaka olacak ancak aslan payını Zonguldak alabilecek mi? Her ne kadar doğalgaz rezervi ve çıkarılması konusunda aleyhte görüşler olsa da olayın bir devlet politikası olduğunu unutmamak gerekir. Sorulara zaman içinde yanıtlar gelecektir. Bizim şimdi düşünmemiz gereken “Boru hattını Zonguldak’a bağlayabilir miyiz?” sorusuna yanıt aramak. Teknik olarak bilemiyoruz.
Bu konuda sadece Zonguldak’ın değil Zonguldak-Bartın ve Karabük siyasetçilerinin birlikte yapabileceği işler var mı?
Onu da bilemiyoruz.
Kamuoyundan ve STK’lardan bu yönde baskı var.
Elbette asıl mesele bu kaynaklara ulaşmak ve tahminler çerçevesinde Türkiye’yi yararlandırabilmek.
Ama yine de Zonguldak ve bölge açısından şartları zorlamak zorundayız. Gelen telefon, yorum ve konuşmalardan çıkardığım sonucu böyle özetlersek doğru olur.
Zonguldak’ın büyük siyasetçileri bir araya gelip bu konuda iyi bir araştırmadan sonra ortak bir çalışma yapabilir mi?
Asıl mesele bir araya gelmek ya da gelememek!
Geçmiş yıllardan dersler çıkarabildiysek eğer bu kadar zor olmamalı.
TSO Başkanı Metin Demir diyor ki; “Doğalgaz Filyos’tan karaya çıkmalı”
Peki, kimler bu görüş için ne yapıyor?

Filyos’ta neler oluyor?
Filyos’la ilgili bu güne kadar pek çok konu oldu.
Lukoil meselesini hatırlar mısınız?
Filyos’a rafineri yapmak istemişlerdi ama yapılan onca açıklamanın ardından ne olduğu tam anlaşılamayan bir sonuç çıkmıştı!
Peşine Filyos Limanı ihalesi.
Sonrasında diğer gelişmeler.
Liman tamamlanmak üzereyken sondaj gemimizin önce Filyos’a gelip sonrasında nokta atışı ile zengin gaz yataklarına ulaştığını açıklanması. Bir şey bildiğim için söylemiyorum.
Devlet stratejisi her şeyi açıklamaz. Sadece aklıma geldi. Lukoil meselesinden bugün geldiğimiz nokta garip bir tesadüf gibi duruyor.

Teşekkür ediyoruz
Z HABER olarak hızlı ve doğru haber maratonu içindeyken şehrin ortak aklının harmanlanması adına da mücadele ediyoruz. Bizim için güven esas. Bu güven ve samimiyet çizgisinden uzaklaşmadan haberlerimize - yayınlarımıza devam ediyoruz. Hep şunu söyledim. Z HABER Atilla Öksüz’ün değil, bu iyi niyet ve samimiyete inanan, değer veren, güvenen, paydaş olan herkesin.
Bizim en büyük sermayemiz bu.
Bu ışığı ve duyguyu vermeye çalışıyoruz.
Kimsenin arka bahçesi olmadan, kimse için kimseye tetikçilik yapmadan, kimseyi ayrıştırmadan, kimseyi ötekileştirmeden.
Bu çabamızın karşılığında şehrin farklı noktalarından gelen tebrikler, bizim için sözün çok ötesinde.
Her türlü eleştiri veya tespit ayrı bir sorumluluk yüklüyor.
Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Mükerrem Ayçiçek
Ak Parti’nin yeni Merkez İlçe Başkanı olacak Mükerrem Ayçiçek’in Zonguldak’ta siyasetin ne kadar zor olduğunu biliyor olması gerekir.
Yıllar önce kısa dönem görev yaptıktan sonra küsüp yıllar sonra merkez ilçe başkanı adayı gösterilmesinin liyakata pek uygun düşmediğini de biliyor olsa gerek.
Partide yıllarca koşturan, çalışan insanlar varken aday gösterilmesinin biraz tepeden inme olduğunu bilerek yola çıkması gerekir.
İyiliğine, dürüstlüğüne kimse bir şey diyemez ama bunca gereksiz tartışmanın ardından böylesi bir göreve gelecek ismin çok düşünüp az konuşması gerekir.
Partiye emek vermiş onca insanı görmezden gelmek koca bir eksi yazar.
Yoksa kısa süre sonra küsüp yeniden istifayı tercih edebilir!
Bizden dostça uyarması.
Tavsiyemiz dedikodular ile değil, akıl ve mantık ile siyaset yapıp kafayı Gazipaşa’dan çıkarması!
Tekrar başarılar diliyoruz.