REVANİ TATLISI TARİFİ

Revani tatlısı için gerekli olan malzemeler şunlardır;

Revani tatlısı keki için gerekli olan malzemeler;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Revani tatlısı şerbeti için gerekli olan malzemeler;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım adet limonun suyu

Revani tatlısı nasıl yapılır?

Revani tatlısı tarifi ve yapılışı şöyledir;

Öncelikle şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz. Şerbetimizi hazırlamak için bir tencereye şeker ve su koyarak kaynatmaya başlayalım. Şeker ve suyu tencerede kaynattıktan sonra yarım limon suyunu da içine ekleyelim. Şerbetimizi 1- 2 dakika kadar daha kaynatarak tencerenin altını kapatalım. Hazırladığımız şerbeti soğumaya bırakalım ve bu arada kek yapımı için kolları sıvayalım.

Gelelim kekin yapılışına. Revani tatlısı keki nasıl yapılır? Kekin hazırlanışı şu şekildedir; bir çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak iyice çırpalım. Sonra içine yoğurt, irmik ve sıvı yağı ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Daha sonra içine son olarak vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpmaya devam edelim. Fırın kabımızı güzelce yağlayalım. Yağlanmış olan fırın kabının içine hazırladığımız kek hamurunu boşaltalım. Şimdi ise sıra hazırladığımız kek hamurumuzu fırına sürmeye geldi. Hazırladığımız kek hamurunu 170 derece fırına sürerek üstü kızarana kadar yani yaklaşık yarım saat kadar pişirmeye bırakalım.  Pişen kekimizi fırından alarak ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim. Daha sonra çıkardığımız keki dilimlere ayırarak keselim.

Sıra geldi hazırladığımız kek ile şerbetin buluşmasına. Fırından alıp ilk sıcağını çıkardığımız sıcak kekimizin üzerine soğumuş şerbeti dökelim. Artık hazır olan revani tatlımızı 1- 2 saat kadar dinlendirmeye bırakalım. Dinlenen revanimizin üstünü isteğimize göre Hindistan cevizi, krem şanti veya fıstık ve buna benzer şeylerle süsleyelim. Süslediğimiz revani tatlımızı servis için hazırlayalım. İşte revani tatlımız hazır. Artık sevdiklerinize bu tatlıyı sunabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

Editör: TE Bilişim