KABAK TATLISI
Hepimizin severek yediği kolay tatlılar sınıfında olan Kabak tatlısı birçok değişik metotla tatlandırılabilen bir Anadolu lezzeti. Kabak tatlısını genellikle ev hanımları tarafından ocakta pişiriliyor. Bunun yanı sıra fırında yapılan Kabak tatlısı da aynı neticeyi veriyor ve sevilerek tüketiliyor. Tarifimizde her iki yöntemi anlatacağız. Her iki yöntemde aynı malzemeler kullanılacağı için tek malzeme listesi veriyoruz. Öncelikle hatırlatalım hangi yöntem kullanacaksanız kullanın şekere yatırdığınız kabaklar bir gece dinlenerek suyunu vermesi gerekiyor. Şimdi birinci yöntem olan ocakta Kabak tatlısı tarifine başlayalım.
Ocakta Kabak Tatlısı İçin Malzemeler
2 kg kış kabağı (kabak seçiminize göre şeker oranını ayarlamanızı tavsiye ediyoruz)
1,5 su bardağı toz şeker
Bir avuç ceviz içi
Tüm malzeme işte bu kadar.