Supangle için Malzemeler:

1 litre süt için; 200 gram şeker, 45-50 gram kadar nişasta

Supangle Yapılışı:

Yukarıda verdiğimiz kullanılması gereken ölçüdür. Bunu siz kaç kişiye göre yapacaksanız ona göre büyütebilirsiniz.

Nefis Supangle Nasıl Yapılır işe yapmanız gerekenler …

Öncelikle sütü ocağa koyun altını yakın çırpma teliyle ufak ufak karıştırın yoksa süt dibine yanar. Süt hafif ısındıktan sonra içine şekeri koyun ve şekerle beraber karıştırın. Yoksa şekeri sütün içine koydugunuzda karıştırmazsanız olduğu yerde tortu halinde bir kısmı karamelize olur yani yanar. Süt kaynamaya başlamadan önce nişastayı ayarlayın. Nişastayı bir kasenin içine koyun ve içine su ekleyerek nişastanın erimesini sağlayın suyun soğuk olması daha iyidir. Sıcak su nişastayı tortulaştırabilir. Nişasta da dikkat etmeniz gereken nokta sütün içine eklemeden önce muhakkak tekrar karıştırın. Çünkü nişasta biraz zaman geçince sudan ayrılır. Şimdi kaynamakta olan süte gelelim. Süt kaynamaya başlayınca karıştırarak 5 dk kadar kaynatın. Hazırladığınız nişastayı karıştırarak kaynamakta olan süte ekleyin ve artık sütü sürekli karıştırın yoksa muhakkak süt kıvam tutmaya başladığı için supangle’nin dibine tutacaktır. İçine çikolata damla çikolata kakao veya farklı renklerde meyvelerin yardımıyla hem renklendirebilir hemde farklı tadlar verebilirsiniz.

                                       

Not: Supangle’yi Renklendirmek istiyorsanız çeşitli meyvelerin suyunu sıkarak sonra ince bir bez yardımıyla süzerek posasını ayırdıktan sonra karışımın içine karıştırabilirsiniz. Bu doğal olması içindi. Doğal her zaman daha iyidir. Yada gıda boyası veya şarlot denilen hem renklendirici özelliği olan hem de meyve tadı veren malzemelwri kullanabilirsiniz. Benim tercihim her zaman doğaldan yanadır. Karışım hazırlandıktan sonra kepçe veya farklı malzemeler yardımıyla kaselere dökün ve bir miktar dışarıda soğumasını bekleyin sonra dolaba atın. Direkt kaselere aldıktan sonra buzdolabına koymayın. Aksi taktirde hazırladığınız supangleler sulanacaktır. Daha farklı ve hoş tatlar istiyorsanız kaselerin dibine bisküvileri kırarak koyabilir ve üstüne supangleyi dökebilirsiniz veya altına kek parçacıkları koyarak sonra muz kivi çilek gibi meyveler ekleyebilirsiniz. Bu da size özel bir spesiyal olur. Benim kendi yaptığım içine fındık kırıyordum çok hoş bir tadi oluyor. Neyse konumuza gelelim. Dışarda bir miktar soguttuk ve dolaba koyduk. 15 20 dakika sonra supangleniz hazırdır. Supangle hazır Afiyet olsun..

Editör: TE Bilişim