KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

Son derece güzel sütlü tatlılardan Kadayıflı muhallebi keyifli bir tatlı türü. Kadayıfın sütle buluşması hem tatlıyı hafifleştiriyor hem de tel kadayıf lezzetini almanızı sağlıyor. Kadayıflı muhallebi nasıl yapılır sorusunun cevabını bulmak üzere süt ve kadayıf kombinasyonundan oluşan tatlımız için malzemelere geçiyoruz.

Muhallebisi İçin Malzemeler

1 litre süt

4 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı

3 yemek kaşığı mısır nişastası

200 ml sıvı krema

Diğer Malzemeler

5 yemek kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı tereyağı

1,5 su bardağı ceviz içi (dövülmüş olacak)

Kadayıflı Muhallebinin Yapılışı

Tel kadayıfı olabildiğince ince şekilde ufaltıyoruz (Eğer buzdolabınızın dondurucusunda bekletirseniz sertleşerek daha kırılgan olacaktır ve bunu avucunuzda yuvarlayarak inceltebilirsiniz).daha sonra genişçe bir yapışmaz tavaya tereyağımızı koyarak eritiyoruz. Ufalanmış tel kadayıfını ve şekeri tereyağı içerisine atarak bir süre kavuruyoruz. Rengi koyulaşan karışıma dövülmüş cevizi ilave ediyoruz ve birkaç dakika daha kavuruyoruz. Ardından ocağımızı kapatıyoruz fakat Kadayıflı muhallebi püf noktası olarak hemen belirtelim burada dikkat edilmesi gereken belli bir ısıya ulaşan tavanın alt kısmında kalan tel kadayıfların siz ocağı kapattıktan sonra yanmasını önlemek için bir süre karıştırmaya devam etmenizdir. Veya ocağı kapatır kapatmaz kavrulan kadayıfları başka bir tencereye alabilirsiniz. Böylece tel kadayıf yanmaktan kurtulmuş olur. Daha sonra muhallebisini hazırlamaya başlıyoruz. Muhallebinin sütünü, yumurta sarısını, unu ve mısır nişastasını bir tencerede karıştırıyorsunuz. Fakat vanilya ve kremayı henüz ilave etmiyoruz. Devamında karışımı kaynayana kadar pişiriyoruz. Karışım kaynamaya başladıktan sonra birkaç dakika bekliyorsunuz ve ocağın altını kapatıyorsunuz. Bu şekilde yaklaşık 15-20 dakika soğumasını bekledikten sonra vanilya ve kremayı karışıma ilave ederek mikserle iyice karıştırıyorsunuz. Daha sonra bir kenarda bekleyen kavrulmuş tel kadayıfı bir borcam içerisine iyice yayıyorsunuz. Kadayıflı muhallebi tarifi yaparken kadayıfların bir kısmını en alta bir kısmını üste ayırmak gerektiğini mutlaka belirtmek gerekiyor. Çünkü yanılarak direk muhallebiyi döküp üzerine bütün tel kadayıfı dökerseniz artık tekrar onu kaldırma gibi bir şansınız olmuyor. Ayrıca derin bir borcam kullanırsanız kalın bir tatlı elde edersiniz eğer ince olmasını isterseniz derin olmayan daha geniş bir borcam kullanmanızı tavsiye ediyoruz.Evet, gerekli uyarıyı yaptıktan sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz. Derin borcam tabanına yaydığınız tel kadayıfların üzerine muhallebimizi dökerek yayılır. Kalan tel kadayıfları da muhallebinin üzerine döküp aynı şekilde yaydıktan sonra tatlımızı bir süre dolaba koymadan dinlendiriyoruz. Soğuyan muhallebi daha sonra buzdolabına konularak birkaç saat kadar katılaşmasını bekliyoruz. Yeterli derecede katılaşan Kadayıflı muhallebimiz hazır demektir. Afiyet olsun

Editör: TE Bilişim