KADAYIF KASESİNDE MUHALLEBİ TARİFİ

Kadayıf kasesinde muhallebi için gereken malzemeler şunlardır;

  • 125 gram tereyağı
  • 250 gram kadayıf
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Muhallebisi için gereken malzemeler şunlardır;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket labne peyniri (100 gram )
  • Bir poşet toz krem şanti
  • 1 paket vanilya

Kadayıf Kasesinde Muhallebi Tarifi

Kadayıf kasesinde muhallebi nasıl yapılır? Kadayıf kasesinde muhallebi yapılışını şimdi sizlerle paylaşacağız. Lezzetiyle ve sunumuyla muhakkak denenmesi gereken bu tarifi sizlere sunuyoruz. Kadayıfı çıtır çıtır oluyor ve muhallebinin yumuşak dokusuyla bir araya geliyor. İşte böyle nefis bir tarif.

Kadayıf kasesinde muhallebi tarifi şu şekildedir: Öncelikle tereyağını bir tavada eritelim. Erittiğimiz tereyağını ve pudra şekerini kadayıflara ekleyelim ve sonra bir güzel harmanlayalım. Pudra şekeri ile tereyağını kadayıflara çok iyi bir şekilde yedirelim. Daha sonra sufle kapları, muffin kapları ya da ısıya dayanıklı olan kaselerin içine kadayıfları yerleştirelim. Kaplara koyduğumuz kadayıfların kenar kısımlarına bastırarak çukurlar meydana getirelim. Bir çay bardağının tabanı yardımıyla çukurları belirginleştirerek daha da sıkıştıralım. Daha sonra daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürerek kızarana kadar pişirelim. Kızardıktan sonra fırından alalım.

Kadayıflar fırında pişene kadar muhallebi için şunları yapalım; un, şeker, süt ve nişastayı bir tencereye koyarak karıştıralım. Sonra ocağa tencereyi koyarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Muhallebi pişince ocaktan alalım ve içerisine krem şanti ile vanilyayı ekleyerek çırpalım. Sonrasında labne peynirini de ekleyerek mikser yardımıyla devamlı çırpalım.

Fırından kızaran kadayıfları alalım. Kızaran kadayıflar soğuduktan sonra kalıplarından çıkaralım. Sonrasında kızaran kadayıfların içlerini hazırladığımız muhallebi ile dolduralım. Eğer isterseniz hazırladığımız muhallebiyi buz dolabında soğutarak sıkma torbasına koyabilir ve sufle kaplarına, muffin kaplarına veya ısıya dayanıklı kaselerin içine bu şekilde doldurabiliriz. Böylelikle daha güzel bir görünüm sağlamamız mümkündür. İsteğe bağlı bir biçimde soğutabilir ve yine isteğe bağlı bir şekilde sunuma hazırlayabiliriz.