BARDAK KEK

Sorusuna cevap olarak hemen söyleyelim belki tarif olarak uzun gelebilir ama oldukça pratik şekilde yapılabilecek bir ikram türü. Kolayca temin edilebilecek malzemelerden oluşan bu kek farklı bir konseptte yapılıyor. İşte Bardak kek malzemeleri

Kreması İçin Malzeme Listesi

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı toz şeker

3 su bardağı süt

1 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 paket toz krem şanti

1 adet krema doldurma aparatı (piyasada çok çeşitli aparatlar bulmanız mümkündür isterseniz yağlı kağıttan kendiniz bile yapabilirsiniz)

Kek İçin Malzeme Listesi

12 karton bardak (kâğıt bardak olarak tabir edilen bardaklar)

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

2 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

3 yumurta

3 tatlı kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

Bardak Kek Yapılışı

Her zamanki gibi işe kek hamurunu yaparak başlıyoruz. Öncelikle hemen belirtelim  Bardak kek tarifi için öncelik satın aldığımız karton bardakların önce soğuk suyla yıkanmasıdır. Kısa bir süre çeşme altında durulanmasında hijyenik açıdan fayda var. Bu kısa hatırlatma ardından kek yapımına devam ediyoruz. Derince bir kaba toz şeker ve yumurta kırılarak mikserle köpükleşene kadar çırpılır. Yeterince çırpılan kek hamuruna yukarıda saydığımız tüm malzemeler dökülerek karıştırılır. Yeterli derecede karıştırılan kek hamuru kâğıt bardaklara doldurulur (bardakların yağlanmasına gerek yoktur).  Kek hamuru ile doldurduğumuz bardak kek’lerin hepsi fırın tepsisi içerisine dizilerek önceden 150 derece ısıtılmış fırına sürülür. Kekler kabarıp üstü kızarınca fırından çıkarılarak soğuması için bir kenarda bekletilir. Daha sonra yaptığımız basit kekin kreması hazırlanır. Vanilya ve toz krem şanti dışındaki tüm krema malzemeleri bir tencereye alınarak ocağa konulur ve aralıksız karıştırılarak kaynaması beklenir. İyice kıvama gelen krema artık ocaktan alınır ve soğuması için bir kenarda beklemeye alınır. Yeterli miktarda soğuyan krema içerisine bu defa toz krem şanti ve vanilya ilave edilerek mikser yardımıyla yaklaşık 9-10 dakika kadar çırpılır. Daha önce hazırladığımız bardak kekleri bardaklarını yırtarak çıkarın ve kekin üst kısmını bir bıçak yardımıyla keserek alalım. Daha sonra şapka olarak aldığımız keklerin içini krema doldurabilmek için bir kaşık yardımıyla çıkarıyoruz. Yalnız dikkat edelim kekleri zedelemeyelim. Sıra geldi kremayı nasıl dolduracağımıza bunun için krema doldurma aparatından faydalanıyoruz aparata doldurduğumuz kremayı keklerin içine boşaltıyoruz. Kekleri nasıl süsleyeceğiniz sizin hayal gücünüze kalıyor isterseniz minik meyve parçaları ile süsleyebilirsiniz. Daha sonra kekler buzdolabına alınır ve birkaç soğuması ve dinlenmesi sağlanır. Ve artık servise hazır hale gelen kekler ikram edilmeye hazır. Afiyet olsun.

Editör: TE Bilişim